Minta a magasból.

14. alkalommal készítették el a kiszombori útvesztőt, az aszály ellenére ugyanis a kukoricaszárak kellően magasak lettek. A kézi erővel, kapálva kialakított labirintus 2022. július 16. – augusztus 20. között várja a kalandkeresőket!

A Makótól nem messze található labirintus már egész komoly múltra tekint vissza. 2004-ben készítették az elsőt, még Ferencszállás határában, akkor még kukutyini kukorica-útvesztőnek hívták. Később azonban jobban megközelíthető helyre, Kiszombor mellé költözött a rendezvény, azóta is ott rendezik minden évben.

A munka számítógépes tervezéssel kezdődik, majd a mintát a 4 és fél hektáros kukoricaföldön 4 ember alakítja ki kézi erővel, kapálva., A projekt mintegy 200 órát vesz igénybe. Az utak 4,5 km hosszan tekeregnek, de a helyes útvonal 2, 5 kilométeres. Aki ezt megtalálja, kényelmes sétával alig egy óra alatt a végére érhet.

Az útvesztő minden évben egy mintát rajzol ki, ami azonban csak felülről vehető ki, pl. drónnal. A boszorkány, bölény, csodaszarvas és turulmadár alak után idén Kiszombor fennállásának 775. évfordulóját köszöntik, és ennek apropóján a falu nevezetes műemlék épületei jelennek meg benne.

Az útvesztő hétvégente egészen éjfélig nyitva tart!

Forrás: www.delmagyar.hu

A kiemelt kép illusztráció.