Élő mágnes.

Jamie “Canhead” Keeton hihetetlen Guinness-rekordot döntött meg: mostantól ő az az ember, aki a legtöbb üdítős dobozt tudja a fejére „ragasztani” és legalább 5 mp-ig ott tartani. Ezzel visszavette a csúcsot, amit egyszer, 2016-ban már ő tartott 8 dobozzal. Majd egy japán úriember, bizonyos Shunichi Kanno 9 dobozzal átvette a helyét, most viszont 10 dobozzal beelőzött Jamie.

Jamie, akit találóan “Canpa”-nak (kb. Konzervpapa) is neveznek az unokái, először 7 évesen vette észre, hogy sajátos bőre van. Akkoriban a játékok a kezére ragadtak, de a szülei azt hitték, hogy a fenyőgyanta miatt, mivel a kisfiú állandóan fára mászott. Aztán később, amikor Jamie egy baseball meccsre ment és leborotválta a fejét, döbbenten realizálta, hogy a bőre milyen ragadós. Történt ugyanis, hogy le akarta hűteni magát, ezért egy hideg üdítőt tett a fejére. Közben a pályára és egy akcióra figyelt, majd megkérdezte, hogy hol az itala? Akkor látta, hogy az a tarkójához ragadt.

Jamie ezután egy orvost is felkeresett, hogy megértse a jelenség okát. Az emberi bőr általában megköt némi oxigént, a bőr legfelső rétegének ellátására. Jamie bőre azonban több oxigén tud felvenni, mint az átlag, így az ő oxigénszintje 23%-kal magasabb, ez pedig lehetővé teszi, hogy a teste mintegy mágnesként működjön. A dobozokat egyfajta vákuumtartja a helyén, mivel a férfi bőre szívóhatást fejt ki.

Hogy valójában ez miért van, rejtély, Jamiet hivatalosan nem diagnosztizálták, de nagyon úgy fest, hogy a férfi pórusai szinte beszívják az oxigént. Sok minden állhat a háttérben az izzadságban található fehérjéktől kezdve, a genetikai bőrbetegségen át a testhőmérsékletig. Jamie meg van róla győződve, hogy a különleges képessége összefüggésben van a ritka, A Rh negatív vércsoportjával.

A férfi beceneve Konzervfej, de nem csak a konzervdobozokat tudja megtartani magán. Teli és üres konzervdobozok mellett üvegeket, flakonokat is magára rögzít.

A rekorder mostanra üzleti vállalkozást épített a nem mindennapi képességére, céges rendezvényekre jár, ahol bemutatja tudományát, például italt önt a fejére ragadt üvegből egy pohárba. Élvezi, hogy számos híresség kér tőle közös képet, rengetegen felismerik.

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com