Időszeletek.

Emmanuelle Moureaux dizájner és építész egyedülálló alkotásának különlegességét a színek és textúrák játéka adja. A művésznő káprázatos, nagyszabású installációiról híres, ebbe a sorba illeszkedik a nemrég bemutatásra került ’Időszeletek’ is a londoni NOW Galériában.

Moureaux ’100 szín’ sorozatának kiterjesztése ez a darab, amely a fehér szín mellett rengeteg árnyalatot használ.

A számok látszólag végtelen számú sora összesen 168 ezer különálló darabból áll össze, kör alakba rendeződve – ez a formáció a Földre utal. Az egész kompozíció olyan, mintha lebegne a kiállítási térben.

A vizuális elemek játéka mellett az alkotás egy interaktív komponenst is tartalmaz. A látogatóknak alkalmuk van a gyönyörködés mellett felidézni egy olyan dátumot, amely fontos számukra. Amennyiben megvan az időpont, leírhatják azt egy kerek papírlapra színes tollal. Az így elkészült dátumokat a múzeum dolgozói az ablakra erősítik, létrehozva egy színes kaleidoszkópot, amely kiegészíti a látványos alkotást.

Az alkotás az eredeti tervek szerint 2020. április 19-ig lett volna látható (a koronavírus járvány ezt természetesen felülírta, a múzeum jelenleg zárva tart).

Forrás: mymodernmet.com, képek: Charles Emerson