Színek, termések, virágok.

Az ősz a legideálisabb időszak a kerti dekoráláshoz: a növények már nem kókadoznak a nagy melegben, rengeteg színből választhatunk és számos hozzávalót magunk gyűjthetünk be a kertből vagy az erdei séták során. Ne szalasszuk el a lehetőséget: díszítsük fel az ajtót, a kertkaput, tegyünk ki koszorút, vegyük be bátran a járdát, az utcafrontot, a lépcsőt is!

Pár egyszerű szabályt betartva hamar elkészülhetsz az őszi hangulattal:

1. Válassz egy témát

Ha van elképzelésed, akkor nem fogsz össze-vissza, ötletszerűen vásárolni, hanem tudsz egy kialakult terv köré gyűjtögetni. Hasonló színű, tematikájú vagy anyagú dolgokat is választhatsz, lehet például a narancs árnyalataival dekorálni (sütőtök, krizantém, falevelek stb.), de lehet az is a koncepció, hogy egy régies, vintage hangulatú belépőt varázsolsz.

Az őszi díszítéshez jól illenek a természetes anyagok: a szalma, a fa, a rengeteg növény, a bogyós termések, a tökfélék, a gesztenye, a makk, a tobozok. A krizantém mellett gyönyörűen mutat a hanga, az árvácskák, a kasvirág is.

2. Dekorálj rétegesen

Az ősz nem csak egy évszak, de sok apró téma helyet kaphat benne: például a szüret, vagy a hazánkban is egyre népszerűbb Halloween. Ezért praktikusabb rétegekben kihelyezni a dekorációt, így mindig tudjuk aktualizálni azt. Eleinte például szőlőfürtökkel egészíthetjük ki, majd később az alap mellett megjelenhetnek a vicces denevérek, faragott tökök is. Novemberben aztán ezeket elpakolhatjuk és maradhat az, ami még bírja a kemény hidegeket a karácsonyi dekorációig.

3. Terjeszkedj bátran

Vegyük bele a díszítésbe a lépcsőt, a kertkaput, a járdát is! Így még látványosabb, egységesebb díszítést alkothatunk.