Az Őrségben töklökés, tökkirályválasztás és tökjárat is vár.

Hazánk nyugati részén található meseszép Őrség már önmagában is megér egy kirándulást, az év bármelyik időszakában. Aki viszont hamisítatlan őszi hangulatra vágyik, az az Őrségi Tökfesztivál idején keresi fel ezt a tájegységet.

2016. szeptember 23. és 25. között, immár 13. alkalommal rendezik meg a tök körül forgó eseményt, amelynek során 3 napon keresztül minden ehhez a zöldséghez (gyümölcshöz?) kapcsolódik.

Megnézhetjük, hogy milyen is az a tökmagköpesztés, faraghatunk töklámpást, amivel este fel is vonulhatunk, részt vehetünk a tökkirály-választáson. Jelentkezhetünk a töklökő versenyre, kipróbálhatjuk a tökös ügyességi játékokat.

A gasztronómiai iránt érdeklődők tökmagos őrségi kerek perecet és mézeskalácsot süthetnek, bekapcsolódhatnak a tökmagolajütésbe, és persze megkóstolhatják a mennyei tökös-mákos réteseket is.

Helyi termelői piac, kézműves kirakodó vásárok és koncertek teszik teljessé a programkínálatot.  A több helyszínen – többek között Őriszentpéteren és Szalafőn zajló – rendezvényen tökjárat gondoskodik az egyes állomások közötti átjutásról.

Ezek után tökfilkó az, aki otthon marad!

Őrségi Tökfesztivál

Őrségi Tökfesztivál

Őrségi Tökfesztivál

Őrségi Tökfesztivál

Őrségi Tökfesztivál

Őrségi Tökfesztivál

Őrségi Tökfesztivál Fotók: Facebook Őrségi Tökfesztivál