Ünnepi forgatag.

Mintha Karácsonyországban járnánk: a Rintelnben élő Thomas Jeromin nem aprózza el az ünnepi dekorációt. A német férfi rajong a karácsonyért, ezért már augusztusban nekikezd az előkészületeknek. Az adventi időszakig rengeteg napot tölt a dekorálással.

A műanyag fácskákat már augusztus 1-én elkezdi díszíteni, hiszen időbe telik, míg mind a 72 ezer dísz felkerül az ágakra. A nagyjából 100 m²-es lakásban szinte mozdulni sem lehet. Tavaly 420 fája volt, de idén még ezt is túlszárnyalta: 444 fából álló erdőt létesített a házban. A fenyőkre 47 ezer izzó kerül és tematikus fák is készülnek, például Star Wars figurákkal vagy gumikacsákkal ékesítve.

Fotó: Ole Spata / dpa

A legmagasabb fa 3,5 méter magas, a mennyezetről lóg. Jeromin mostanra már Németország minden részéről kap dekorációt, sokan küldik neki a gömböket, girlandokat, figurás díszeket.

Fotó: Ole Spata / dpa

Korábban még bemutatótúrákat is szervezett, ez azonban a jelenlegi járványügyi helyzetben a higiéniai szabályok miatt nem lehetséges.

A rekordot 444 feldíszített műfenyővel sikerült elérnie. Az 55 éves férfi feleségével, Susanne-nal együtt fogadta a világcsúcs hitelesítésére érkező hivatalnokokat.

Fotó: Ole Spata / dpa

Szerencsére a pandémia ellenére a rekordkísérlet nem hiúsult meg. Az idei 444 fát hivatalosan is elismerte a Német Rekord Intézet, az egy helyen lévő legtöbb feldíszített karácsonyfa világcsúcsaként.

Forrás: www.spiegel.de