Van, aki hűvösen szereti.

A tél rajongóinak bizonyára hatalmas élményt jelent egy jéghotelben tölteni az éjszakát: itt biztosan nem lesz melegük. A varázslatos fagyos világra épülő szállások a világ több helyén is fellelhetőek, közülük mutatunk egy csokorra valót!

Yngve Bergqvist’s Jéghotel, Jukkasjärvi, Svédország

A svéd Lappföldön, a sarkkörhöz közel eső területeken találjuk a világ legrégebbi jéghotelét, amely 1992-ben fogadta az első vendégeket. A jég és hókockákból készült szállás célul tűzte ki a zéró Co2 kibocsájtást és a vodkabárja is világszínvonalú. A Tron:örökség c. sci-fi film ihlette dizájn is vonzza a látogatókat.

Fotó: Icehotel

Hôtel de Glace, Québec, Kanada

A Québec külvárosában található hotelt már több, mint 1 millió ember kereste fel 2001-es megnyitása óta. Észak-Amerika egyetlen jéghotele felejthetetlen élményt nyújt a természet lágy (jéghideg) ölén. 3 vendégszoba, -3 és -5°C közti hőmérséklet vár, ha itt töltenénk az éjszakát. Bepillantásra is van lehetőség, ha csak körbe szeretnénk nézni, vagy ha innánk egy lélekmelegítőt a bárban, azt is megtehetjük.

Fotó: Hotel de Glace

SnowHotel, Lainio, Finnország

A SnowVillage központ részeként épült hotel azoknak kínál élményt, akik Lappföldön szeretnék az éjszakát tölteni.  A luxuskörülményeket biztosító szálláson 15 dupla igluszoba, 8 jéglakosztály, jégbár és egy tradicionális rönkház étterem vár, lapp koszttal. A jéghotel a második évben Trónok harca tematikájú szobákat is nyitott, így a keményvonalas rajongókra is számítanak.

Fotó: SnowVillage
Fotó: Lapland Hotels

Kirkenes Snowhotel, Kirkenes, Norvégia

A fagyos Norvégiában, az orosz határ közelében található jéghotel tágas szobákkal, meleg ágyakkal és vodkával teli bárral várja az elszántakat. Lehet kutyaszánozni és a közeli étkezőben átmelegedni. Ráadásul az épület maga egy rénszarvaspark közepén fekszik.

Fotó: Kirkenes Snowhotel

Romániai Jéghotel, Fogarasi-havasok, Románia

A Fogarasi-havasokban épített 14 szobás  hotel csak felvonóval érhető el, A rénszarvas bőrrel fedett ágyakon aludni vagy a jégtányérból falatozni igazi móka lehet, emellett számos téli sport, szánkózás, síelés, jégszobrászat várja az idelátogatókat.

Fotó: Romanian Ice Hotel

Igloo Hotel, Sorrisniva, Norvégia

A világ legészakibb jéghotele egy hatalmas mamut, 30 vendégszobával és lakosztállyal. A szolgáltatások közé tartozik a jégbár, jégkápolna és egy fagymentes rész is forró fürdővel, szaunával. A befagyott folyónál kutyaszánozhatunk, megcsodálhatjuk a sarki fényt vagy éppen hószafarin vehetünk részt. Az áfonyalevest és a rénszarvas sültet semmiképpen se hagyjuk ki!

Fotó: Sorrisniva Igloo Hotel

Forrás: www.mnn.com