Hóesésben csobbanni jó!

Szerencsére a fürdőzés szezonja nem korlátozódik csak nyárra, nincs is annál hangulatosabb, mint télen, hóesésben megmártózni egy kültéri medencében. A sejtelmes párában beszélgető-úszkáló fürdőzők hosszan tudnának mesélni arról, hogy nem csak egyedi varázsa, de az egészségre gyakorolt kiváló hatása is van ezeknek a csobbanásoknak.

5 kedvenc kültéri fürdőzős helyünket mutatjuk most meg!

1. Sára Termál, Hegykő

hegykoFotó: www.saratermal.hu

Az 1434 méter mélyről felszínre hozott 55°C hőmérsékletű hegykői gyógyvíz, nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes termálvíz kiemelkedően magas ásványi anyag tartalmának és orvosilag bizonyított gyógyhatásának köszönhetően 2004 óta elismert gyógyvíz.

A hegykői gyógyvíz idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. Télen is nyitva tart a kültéri termálmedence és az egyik gyógyvizes ülőmedence is.

Honlap: www.saratermal.hu

2. Tófürdő, Hévíz

hevizFotó: www.heviz.hu

A Hévízi tó igazi különlegesség a téli szabadtéri fürdőzés témakörében, hiszen nem mesterségesen feltöltött épített medencéről van szó. A természetes termáltavat egy 38,5 fokos forrás táplálja, ennek magas hőfoka nem engedi, hogy a tó vizének hőmérséklete télen 24 fok alá csökkenjen. Így a tó télen is alkalmas a fürdőzésre. A víz kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogénkarbonátos gyógyvíz. Gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos betegség gyógyításában hatásos. A tóhoz fedett wellness-központ is kapcsolódik, hogy mindenki megtalálja a kedvére való lehetőségeket.

Honlap: www.heviz.hu

3. Brigetio Gyógyfürdő, Komárom

komaromFotó: www.komthermal.hu

A két szabadtéri gyógymedence egész évben látogatható. Az egyik 36-38 °C, a másik 30-33°C gyógyvízzel várja a vendégeket. A komáromi gyógyvizet degeneratív gerinc-, és ízületi betegségek, ortopédiai, idegsebészeti, traumatológiai műtétek rehabilitációja során javasolják.

Honlap: www.komthermal.hu

4. Agárdi Gyógy- és Termálfürdő, Agárd

agardFotó: Agarditermal.hu

Mintegy 9 ha ligetes területen található a 300m³-es nyitott termálvizes medence, mely télen-nyáron várja a vendégeket! A termálvíz, természetes gyógyerejénél fogva, kiválóan alkalmas kopásos mozgásszervi betegségek gyógykezelésére, hatásos idült gyulladásos, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek, valamint balesetek, bénulások utáni állapotok kezelésére.

Honlap: www.agarditermal.hu

5. Szent Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

morahalomFotó: www.erzsebetfurdo.morahalom.hu

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő „medencekínálata“ különösen gazdag, télen hét szabadtéri medence közül válogathatunk, ezek között találhatunk gyógy-, termál- élmény- és gyermekmedencét is. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Az ásványi anyagokban gazdag, jódos jellegű víz 1999-ben kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést, ám előtte is betegek ezreinek segített a gyógyulásban. A termálkút gyógyvízzé nyilvánítása során végzett klinikai vizsgálat statisztikailag igazolta a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd- és vállízületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd és váll-centrumának”.

Honlap: www.erzsebetfurdo.morahalom.hu