A popcorn tökéletes választás, ha ropogós, sós élvezetre vágysz. Mondjuk is, hogy miért!

1. Fehérjét tartalmaz

A pattogatott kukoricában több protein és foszfor van, mint a burgonyasziromban (és állítólag több vas, mint a tojásban vagy a spenótban).

2. Nagyszerű fogyókúrás snack

Minden diétázó álma – ha egy kis nasira vágyunk, akkor a cukormentes, zsírmentes és kalóriaszegény pattogatott kukorica ideális. Egy pohárnyiban ugyanis csak 31 kalória van.

3. Egészséges, mert teljes kiőrlésű

Az élelmi rostok nagyszerű forrása, egyetlen pohárnyi 1,3 gramm rostot tartalmaz. A gabonák az antioxidáns-tartalmukban hasonlóak a zöldségekhez és gyümölcsökhöz, abból az antioxidánsból tartalmaznak sokat, amelyeket könnyebben veszi fel a szervezet, ezek pedig a fenolsavas antioxidánsok.

4. Lehetetlen megunni!

A popcorn rendkívül sokoldalú rágcsa. Számos ízben kapható, de saját magunk is alkothatunk: fűszer, vaj, ragacsos édes vagy sós változat: minden jöhet.

5. Elűzi az éhséget

Ha már nagyon korog a gyomrunk, de még messze a vacsora, egy kis kukorica kihúz a bajból. Elűzi a kínzó éhséget, mégsem telíti el a gyomrunkat.

6. Gluténmentes

A kukorica, így a pattogatott változata is gluténmentes, nagyszerűen illeszthető a glutén-érzékenyek étrendjébe.  Akár prézli helyett is használhatjuk, darált formában!

7. Több marad a pénztárcában!

Az egyik legolcsóbb ropogtatnivaló, pár száz forintból már egy egész család ropogtathat belőle.