Mosógépdobból, kerti tóból.

Baráti összejövetelek, nyáresti szalonnasütések, tűz melletti borozgatások: akinek kertes háza van, szorítson egy helyet a tűzrakónak is! Nem kell nagy beruházásra gondolni, akár építkezésből maradt anyagból is nekiláthatunk a készítésének.

8 inspiráló ötletet mutatunk!

1. Kihasználatlan mélyedésekben

Akár egy korábbi tó is lehet a kiindulópont, mint például ebben az esetben. A gödröt nem temették be, hanem szikladarabok segítségével tűzrakóvá alakították. Igazán vadregényes hangulatú lett, nem?

Fotó: Lucy’s Lampshade

2. Téglákkal kirakva

Ez a földbe süllyesztett, téglákból kirakott kis kerek tűzrakó minimális költségvetéssel készült. Az anyagok többsége ugyanis építkezésből maradt.

Fotó: The Perfect Garden Hose

3. Asztali változatban

Nagyon mutatós ez az asztalra, teraszra is helyezhető, hordozható, kőből és üvegből készült kis „tűzrakó”. Szalonnát ugyan nem lehet sütögetni rajta, de a lángok látványa gyönyörű tud lenni a sötétben.

Fotó: The Art of Doing Stuff

4. Kavicsok között

Ha nem félsz attól, hogy bepiszkolod a kezeidet, akkor érdemes nekifognod egy hasonló tűzrakó elkészítésének. Ez a betonból készült tartó kavicsokkal van tele, közéjük pedig egy zselés anyag kerül, ami ég.

Fotó: Man Made

5. Végletekig egyszerű

Csak semmi bonyodalom: némi hegesztés árán ilyen egyszerű, szögletes tűzrakót készíthetünk.

Fotó: The Brick House

6. Mozaikkal körítve

Ráérő ügyes kezűek mókája lehet ennek a mozaikkal kirakott tűzrakónak a megépítése. A színes karimához törött csempéket is felhasználhatunk.

Fotó: 3 Peppers

7. Új szerepben

Ha hiszed, ha nem itt egy mosógép dobja alakul át tűzrakóvá. Zseniális ötlet!

Fotó: House and Fig

8. Ha akarom, asztal

Ez a tűzrakó multifunkcionális: ha rátesszük a kerek lapot, máris asztal lesz belőle. Sőt, játékmező a táblás játékoknak!

Fotó: All Things Heart and Homes

Forrás: Better Homes & Gardens