Ananász és ánizsillat.

A gyógynövények nem csak az egészségünk szempontjából hasznosak, de van közöttük olyan, amelyik kellemes látványt nyújt a kertben, szépen díszítő virágai, méheket és pillangókat csalogató illata, vagy burjánzó bokros növekedése miatt érdemes ültetni.

Keressünk nekik helyet a kertben!

1. Méhbalzsam

A méhbalzsam nem csak különböző színű (piros, lila, rózsaszín) szépséges virágaival díszít, de vonzza a méheket, lepkéket is. Leveléből tea készülhet, de ízesíthetünk vele krémeket, salátákat is.

Fotó: GETTY

2. Levendula

Illatos lila virágaival a kertbe csalogatja a méheket és a pillangókat. Szüretelés után használhatjuk süti vagy csoki ízesítésre, de szárított formában kerülhet párnácskába, szappanba, krémbe is.

Fotó: GETTY

3. Thai bazsalikom

Ez az egzotikus bazsalikomfajta erős ánizs illattal, kisebb, haragoszöld levelekkel és nyár végén nyíló vöröses-lila virágokkal büszkélkedik. A távol-keleti konyha hasznos fűszernövénye.

Fotó: SAXON HOLT

4. Kapor

Nyár közepén jelennek meg élénksárga virágzatai a hosszú virágszárakon. Gyógy- és fűszernövényként is ismert, egynyári növény.

Fotó: GAP PHOTOS

5. Rozmaring

Jól tűri a szárazságot, bokros növekedésű, kora nyáron virágzik. A legjobb, ha eleve palántákat veszünk, nem próbálkozunk magvetéssel. A konyhában sokoldalúan használható!

Fotó: GAP PHOTOS

6. Szurokfű vagy oregánó

A jól ismert pizzafűszer bolyhos levelű növény, jól takarja a talajt is. Halványrózsaszín virágai nyár közepén jelennek meg.

Fotó: GETTY

7. Fodormenta

Frissítő illattal és ízzel rendelkező levelei, lilásrózsaszín virágai vannak, de nem árt vigyázni vele, ugyanis nagyon gyorsan elterjed a kertben, érdemes inkább dézsában nevelni.

Fotó: GAP PHOTOS

8. Ananászzsálya

Nevéhez híven édes ananászillattal rendelkezik, levélzetének a déligyümölcsre emlékeztető aromája van. Fagyérzékeny és napfényigényes, feltörő szárai és skarlátvörös virágai vannak.

Fotó: GAP PHOTOS

Forrás: www.countryliving.com