Ugye neked is van otthon belőlük?

A szobanövények nemcsak szépek és mutatósak, de az egészségünkre is jótékony hatással vannak, mivel megszűrik és tisztítják a levegőt. Ezenfelül számos olyan – ma már inkább megmosolyogtató  – tulajdonsággal bírnak, amelyeket a modern tudomány nem támaszt alá, de a régi korok embere nagyon is hitt bennük.

Hogy mire gondolunk? Elődeink úgy vélték, bizonyos növények a házba vonzzák a szerelmet, a boldogságot, az örömöt és az anyagi jólétet. Éppen ezért ott volt a helyük szinte minden portán, ablakpárkányon. Az alábbi növények is ilyenek:

1. Bambusz

A bambusz régóta ismert mint örömet és gazdagságot hozó növény. Biztonságot nyújt a ház lakóinak, szerencsét és egészséget hoz, segít a kívánságok teljesülésében. Segít növelni a szellemi erőt, ösztönzi a spirituális fejlődést, támogat a művészi hajlamok kibontakozásában.

9 mágikus növény

2. Bazsalikom

A bazsalikom szerelmet, szenvedélyt, jólétet, szépséget és szerencsét hoz a házba, tartották régen. Ráadásul a saját termesztésű bazsalikommal ízesíthetjük az ételeinket, hiszen fűszerként is jól ismert.

9 mágikus növény

3. Jázmin

Úgy tartották, a jázmin szerelmet és pénzt hoz a házhoz. A jázminolaj mint erős afrodiziákum volt közismert, amely igazán szenvedélyes és romantikus hangulatot teremt.

9 mágikus növény

4. Citromfa

A citrom a megtisztulást és a barátságot szimbolizálja. Nagyanyáink korában úgy hitték, ha hígított citromolajat cseppentünk magunkra telihold idején, az segít átvenni a telihold energiáját. Arról már nem is beszélve, hogy milyen fantasztikus érzés a saját citromunkat facsarni a teába vagy tenni a sütibe.

9 mágikus növény

5. Levendula

A remek illatú, lila virágú növény hangulatjavító és nyugtató hatású. Egy csepp a levendulaolajból a párnára segíti az elalvást, belső nyugalmat biztosít és a fejfájást is csökkenti. A néphiedelem szerint a levendula illata vonzza a férfiakat is.

9 mágikus növény

6. Minirózsák

Úgy tartották hajdanában, hogy az élő dolgok közül legerősebb vibrációja a rózsának van. Vonzza a szerelmet, az egészséget és szerencsét, védelmet nyújt. A szobában inkább a minirózsákkal próbálkozzunk. Persze nem árt ezeket is kiültetni később, de addig is gyönyörködhetünk bennük. A rózsák esetében a különböző színeknek is jelentésük van: a rózsaszín a romantikus szerelmet, a vörös a szenvedélyes, mély szerelmet képviseli.

9 mágikus növény

7. Orchideák

Az orchideáknak hatalmas a rajongótáboruk, nem véletlenül. Az orchidea a szerelem virága: vonzza a szerelmet, nyugtatja a lelket és elmélyíti a barátságokat. A görögök a termékenység és a férfiasság virágának tartották, így ifjú házasoknak mindenképpen ajánlott!

9 mágikus növény

8. Rozmaring

A rozmaring serkenti az agy működését, segít a nyugodt alvásban, fiatalosan tart és az otthonba hozza a szerelmet. Védelmet nyújtó és tisztító hatással rendelkezik, segít a gyógyulásban, és  eleink úgy tartották, ördögűző hatása is van. Bármikor csipegethetünk belőle, javítja a memóriát és a hangulatot, csökkenti a fájdalmat és ízesíti az ételeket.

9 mágikus növény

9. Zsálya

A zsálya jól ismert kiváló védőhatásáért. Jelképezi a halhatatlanságot, a hosszú életet, a bölcsességet. Segít a kívánságok teljesülésében és fűszerként sem utolsó!

9 mágikus növény