Ezeken a szürke novemberi napokon életet mentenek.

Ha kinézel az ablakon borús, esős az idő. Odabenn: lehangolt emberek, nyúzott arcok. Az ünnepi varázs még nincs itt, a hóesés is várat magára. Mutatunk pár növényt, ami felturbózza a hangulatodat addig is, míg az utcákat ellepik az adventi fények! A környezetnek ugyanis döntő szereped van a kedved alakulásában, hát csempéssz gyorsan a lakásodba, irodádba, dolgozóasztalodra egy cserépnyi jókedvet!

1. Bazsalikom

Kedvenc fűszernövény, ami nemcsak a tésztákat ízesíti meg, de a hangulatot is javítja. A pozitív hatást a linalol számlájára írják, amely a finom illatért is felelős.

bazsalikom

2. Borostyán

Egyszerű gondozni is, de ami nekünk most lényeges: az egyik legjobb légtisztító növényként tartják számon. Akár szobanövényként is nevelheted, de irodaházak belső udvarára is érdemes ültetni.

Borostyán

3. Szobapáfrány

Szintén kitűnően szűri és tisztítja a levegőt, állítólag 1863 méreganyagot képes óránként eltávolítani.

Szobapáfrány

4. Levendula

A levendula nyugtató hatása, kellemes illata régóta ismert.  Az élő növény még jobban kifejti hatását, mint az illatosított gyertya!

levendula

5. Rózsa

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik a nap nagy részében rózsát látnak (nem csak az illatot érzik, hanem látják is a növényt!), sokkal nyugodtabban és kényelmesebben érzik magukat a munkahelyükön. Ideje beszerezni egy cserép minirózsát az irodába!

Rózsa

6. Vitorlavirág

Ha sok időt töltesz a 4 fal között, feltétlenül vedd körbe magad vitorlavirággal! A vitorlavirág eltávolítja a penészt a légkörből, természetes levegőtisztítóként működik.

Vitorlavirág

7. Orchidea

Elegáns, szoborszerű virágjával, nemcsak gyönyörű, de igen népszerű is az orchidea. Egész évben virágzik, a leghidegebb napokon is színt visz a szürkeségbe. Biztosan pozitív energiát hoz a környezetedbe!

9 növény az irodába

8. Rozmaring

A történelem során a rozmaring számos jelentést hordozott már a bölcsességtől, a belső békéig. Az biztos, hogy jellegzetes, kellemes illata felüdülést hoz bármelyik helységbe (és még az ételekbe is szórhatod).

rozmaring

9. Gyöngyvirág

Egy felmérés szerint az emberek leginkább a gyöngyvirággal kötik össze a vidámságot, a pozitív érzéseket. Bizonyára szerepet játszik ebben, hogy nagyon kellemes az illata, bájos kis virágai vannak, és májusban, a szerelem hónapjában nyílik. Cserépben viszont ilyenkor is nevelheted a szobában.

9 növény az irodába