Új ízek a láthatáron!

A savanyú uborkát ehetjük magában, köretként, vagy akár tésztaszósz, húsételek alkotójaként. De kinek jutna eszébe desszertbe tenni? Nos, kapaszkodj meg, valakinek eszébe jutott! A savanyú uborkás sütikék állítólag különleges ízvilágúak, finomak és mutatósak is.

Sok minden múlik a díszítésen.. Aki már kóstolta, azt mondja, hogy a muffinok nem túl édesek, pont megfelelőek a krémsajt díszítéssel a tetejükön.

Kedvet kaptál? Íme, a recept!

Hozzávalók

A sütikhez

  • 1 1/2 bögre liszt
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 bögre puha vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/2 bögre tejszín
  • 2 tojás
  • 1/4 bögre savanyúságlé
  • 1/4 bögre apróra vágott ecetes uborka

A díszítéshez

  • 1/2 bögre puha vaj
  • 25 dkg puha krémsajt
  • 2 bögre porcukor
  • 2-3 evőkanál vanília (vagy vaníliás cukor)
  • csipetnyi só
  • savanyú uborka szeletek, a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175◦C fokra és készítsd elő a muffinsütő tálcát és a muffinpapírokat.

Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobb tálban keverd krémesre a vajat a cukorral. Add hozzá a tojásokat és keverd jól el. Add hozzá a tejszínt és a savanyúságlevet, és keverd alaposan össze. Végül keverd hozzá a lisztet, és a felvágott uborkákat.

Kanalazz kb. ¼ bögre tésztát a muffinpapírba és süsd meg, kb. 20-25 perc alatt. Hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a sütik tetejére a díszítést. Egy nagy tálban keverd el a vajat és a krémsajtot, majd add hozzá a porcukrot, a vaníliát és a sót, és az egészet keverd puhára.

Nyomd a díszítést a muffinok tetejére, és dekoráld savanyú uborka szelettel a finomságot.

Forrás: www.delish.com, képek: Alexa Payesko