5 mennyei téli sangria recept.

Dobd fel a céges vagy családi összejöveteleteket, a finom, de egyhangú forralt bor helyett, idén valami mással.

Íme, az 5 legjobb téli sangria recept!

  1. Forraltboros sangria

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 2 csésze áfonyalé
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
  • ½ csésze narancslikőr
  • ½ csésze barnacukor
  • 2 fahéjrúd
  • némi narancshéj
  • 2 zöldalma

Elkészítés:

Tedd a bort, az áfonyalevet, az áfonyát, a narancslikőrt, a barna cukrot, a fahéjat és a narancshéjat egy nagy lábasba. Lassú tűzön melegítsd, és kevergesd kb. 5 percig, amíg a cukor el nem olvad. Ezt követően tedd félre 15 percre az elegyet. Amíg pihen, kockázd bele az almát is, majd fogyaszd forrón, vagy akár jégbe hűtve.

forraltboros-sangria

  1. Körte-gránátalma sangria

Hozzávalók:

  • 1 üveg fehérbor
  • 3 csésze gránátalmalé
  • 1/2 csésze körtepálinka
  • 2 érett, de kemény körte meghámozva, kimagozva, vékonyan szeletelve
  • 1 fahéjrúd
  • 1 üveg Prosecco

Elkészítés:

Egy nagy kancsóban keverd össze a fehérbort, a gránátalmalevet, a körtepálinkát, a körteszeleteket, és a fahéjrudat. Legalább 4 órán keresztül hűtsed! A tálaláshoz azt ajánljuk, hogy öntsd jégre az italt, és a tetejére habozz némi proseccot!  

korte-granatalma-sangria

  1. Gránátalma-rozmaring fehér sangria

Hozzávalók:

  • 1 üveg fehérbor
  • 3/4 csésze gránátalma mag
  • 4 rozmaring ágacska
  • 1/4 csésze szörp
  • 1 citrom leve
  • 1 narancs leve
  • 1/3 csésze Triple Sec

Elkészítés:

Egy nagy kancsóban mindent keverj össze, majd tedd hűtőbe egy napra. Jégbe hűtve szervírozd.

granatalma-rozmaring-sangria

  1. Ünnepi sangria

Hozzávalók:

  • ¼ csésze agávé nektár
  • ¼ csésze narancslikőr
  • ¼ csésze brandy
  • 1 félbe vágott, szeletelt narancs
  • 1 lime, szeletelve
  • 1 körte, szeletelve
  • ½ csésze gránátalma mag
  • 2 fahéjrúd
  • 1 üveg száraz vörösbor
  • ¾ csésze gyömbérsör

Elkészítés:

Egy nagy kancsóba öntsd össze az agávé nektárt, a narancslikőrt, a brandyt, a gyümölcsöket, a gránátalma magot és a fahéjrudat, majd alaposan keverd össze. Öntsd hozzá az egész üveg vörösbort. 1-2 órára tedd hűtőbe Fogyasztás előtt öntsd hozzá a gyömbérsört és lehetőleg jéggel szervírozd!

unnepi-sangria

  1. Téli pezsgős sangria

Hozzávalók:

a forralt sangria készítéséhez:

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 1 csésze áfonyalé
  • ¾ csésze szőlőlé
  • ½ csésze szörp
  • ¼ csésze narancslé
  • 3 narancs, szeletelve
  • ¾ csésze friss áfonya
  • 1 fahéjrúd
  • 1 evőkanál egész szegfűszeg  
  • ½ csésze gránátalma likőr
  • ¼ csésze narancs likőr

a téli pezsgős sangriához:

  • 2.5 dl ebből a forralt sangriából
  • 1.25 dl. pezsgő

Először készítsd el a forralt sangriát, ehhez egy nagy serpenyőben, lassú tűzön melegítsd meg a bort. Amikor levetted a tűzről, add hozzá az áfonyalevet, a szőlőlevet, a szörpöt és a narancslevet. Tedd bele a narancsokat, áfonyát, fahéjrudat és szegfűszeget is. Hagyd, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Amikor ez megtörtént, vedd ki belőle a fűszereket és öntsd hozzá a gránátalma likőrt és a narancslikőrt, és jól keverd el az italt. Tedd egy üvegkancsóba az egészet és legalább 12 órán keresztül pihenjen a hűtőben.

A pezsgős sangriához ezt az italt használd, öntsd fel pezsgővel és már fogyaszthatod is.

pezsgos-sangria

Képek: CountryLiving