Fehérjedús finomság.

Bizarrul hangzik, de igaz: egy Maryland állambeli üzletben már kapható a kabócadesszert. A talajban 17 évig megbúvó rovarok kirepülés után, speciális eljárás során válnak fogyasztható, fehérjedús édességgé.

Sarah Dwyer, a Chouquette Chocolates tulajdonosa állítja, hogy a csokis kabóca finom. Ha a csokoládét, a fahéjat és a bogár mogyorósságát kombináljuk, különleges ízvilágot kapunk. A pörkölt mogyoróra hasonlító, a karácsonyi ünnepeket felidéző finomságot sokan rendelik.

Dwyer és alkalmazottai a kabócákat a kertben lévő fákról gyűjtik. Olyan nagy számban vannak ott jelen a rovarok, hogy a dolgozókra szállnak, keresni se kell őket. Ezt követően a kabócák egy papírzacskóba kerülnek, majd azzal együtt a fagyasztóba teszik őket. A megfagyott bogarakat forralással tisztítják, majd levegő segítségével ropogósra szárítják őket.  Miután kiszáradtak, fahéjas vagy sós fűszerezést kapnak és csokoládéba merülve kerül rájuk az édes bevonat.

A cukrász Párizsban tanulta a mártogatós technikákat. Számára ez az édesség egy fehérjedús csemege, amitől azt reméli, hogy sokan megkedvelik a rovareledeleket. Úgy gondolja, hogy nem mondhatunk le a jövőben ezekről a táplálékokról, mert néhány évtized múlva már nem lesz elég élelem a Földön. Itt az ideje vonzóvá tenni a tücskök-bogarak fogyasztását.

Forrás: www.reuters.com