5 mennyei téli sangria recept.
Dobd fel a céges vagy családi összejöveteleteket, a finom, de egyhangú forralt bor helyett, idén valami mással.
Íme, az 5 legjobb téli sangria recept!
-
Forraltboros sangria
Hozzávalók:
- 1 üveg vörösbor
- 2 csésze áfonyalé
- 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- ½ csésze narancslikőr
- ½ csésze barnacukor
- 2 fahéjrúd
- némi narancshéj
- 2 zöldalma
Elkészítés:
Tedd a bort, az áfonyalevet, az áfonyát, a narancslikőrt, a barna cukrot, a fahéjat és a narancshéjat egy nagy lábasba. Lassú tűzön melegítsd, és kevergesd kb. 5 percig, amíg a cukor el nem olvad. Ezt követően tedd félre 15 percre az elegyet. Amíg pihen, kockázd bele az almát is, majd fogyaszd forrón, vagy akár jégbe hűtve.
-
Körte-gránátalma sangria
Hozzávalók:
- 1 üveg fehérbor
- 3 csésze gránátalmalé
- 1/2 csésze körtepálinka
- 2 érett, de kemény körte meghámozva, kimagozva, vékonyan szeletelve
- 1 fahéjrúd
- 1 üveg Prosecco
Elkészítés:
Egy nagy kancsóban keverd össze a fehérbort, a gránátalmalevet, a körtepálinkát, a körteszeleteket, és a fahéjrudat. Legalább 4 órán keresztül hűtsed! A tálaláshoz azt ajánljuk, hogy öntsd jégre az italt, és a tetejére habozz némi proseccot!
-
Gránátalma-rozmaring fehér sangria
Hozzávalók:
- 1 üveg fehérbor
- 3/4 csésze gránátalma mag
- 4 rozmaring ágacska
- 1/4 csésze szörp
- 1 citrom leve
- 1 narancs leve
- 1/3 csésze Triple Sec
Elkészítés:
Egy nagy kancsóban mindent keverj össze, majd tedd hűtőbe egy napra. Jégbe hűtve szervírozd.
-
Ünnepi sangria
Hozzávalók:
- ¼ csésze agávé nektár
- ¼ csésze narancslikőr
- ¼ csésze brandy
- 1 félbe vágott, szeletelt narancs
- 1 lime, szeletelve
- 1 körte, szeletelve
- ½ csésze gránátalma mag
- 2 fahéjrúd
- 1 üveg száraz vörösbor
- ¾ csésze gyömbérsör
Elkészítés:
Egy nagy kancsóba öntsd össze az agávé nektárt, a narancslikőrt, a brandyt, a gyümölcsöket, a gránátalma magot és a fahéjrudat, majd alaposan keverd össze. Öntsd hozzá az egész üveg vörösbort. 1-2 órára tedd hűtőbe Fogyasztás előtt öntsd hozzá a gyömbérsört és lehetőleg jéggel szervírozd!
-
Téli pezsgős sangria
Hozzávalók:
a forralt sangria készítéséhez:
- 1 üveg száraz vörösbor
- 1 csésze áfonyalé
- ¾ csésze szőlőlé
- ½ csésze szörp
- ¼ csésze narancslé
- 3 narancs, szeletelve
- ¾ csésze friss áfonya
- 1 fahéjrúd
- 1 evőkanál egész szegfűszeg
- ½ csésze gránátalma likőr
- ¼ csésze narancs likőr
a téli pezsgős sangriához:
- 2.5 dl ebből a forralt sangriából
- 1.25 dl. pezsgő
Először készítsd el a forralt sangriát, ehhez egy nagy serpenyőben, lassú tűzön melegítsd meg a bort. Amikor levetted a tűzről, add hozzá az áfonyalevet, a szőlőlevet, a szörpöt és a narancslevet. Tedd bele a narancsokat, áfonyát, fahéjrudat és szegfűszeget is. Hagyd, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Amikor ez megtörtént, vedd ki belőle a fűszereket és öntsd hozzá a gránátalma likőrt és a narancslikőrt, és jól keverd el az italt. Tedd egy üvegkancsóba az egészet és legalább 12 órán keresztül pihenjen a hűtőben.
A pezsgős sangriához ezt az italt használd, öntsd fel pezsgővel és már fogyaszthatod is.
Képek: CountryLiving