Megállásra késztet.

Minden napunk rohanás, legtöbbször csak átrobogunk a helyszíneken, miközben járműveken zsúfolódunk, vagy épp a mobilunkba temetkezünk. Nem is vesszük észre a tájat, az élet ezer szépségét.

A Seiryu Miharashi vonatállomás peronjára kilépve azonban muszáj megállnunk. A Japánban található vasúti megállónak ugyanis se bejárata, se kijárata nincsen, nem tudunk mást tenni, mint állni és gyönyörködni. Pontosan ez a cél: a szokatlan megálló azért épült, hogy az utasok, megszakítva a robogást egy kis időt a szemlélődéssel töltsenek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kz (@niepongt3) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AquaTakaKuri (@aqua_takakuri) által megosztott bejegyzés

Itt nincs hova menni, nem tudunk sietni, muszáj körbenézni, amíg várjuk a következő szerelvényt. A 2019-ben megnyitott megállóban van idő belefeledkezni a gyönyörű tájba, megfigyelhetjük a hegyeket, az erdőt, a folyót, vagy akár a felhőket, a szél játékát.

Az állomás neve kb. „tiszta folyamra néző peron”-ként fordítható, ami arra utal, hogy egy folyóra néz a peron. Csak néhány speciális vonat áll itt meg és amikor az utasok leszállnak, semmiféle utat, lejárót, átjárót nem találnak. A Seiryu Miharashi tökéletesen elszigetelten fekszik a hegyi környezetben, így muszáj megvárni a következő vonatot, ha szeretnénk tovább utazni.

A varázslatos helyen lévő megálló egyre népszerűbb. Mintha minden robogó utas arra vágyna, hogy kiszakadjon a zakatolásból, lelassuljon és átadja magát a szemlélődésnek.

Forrás: mymodernmet.com