Extrém hideg.

Texasban brutális hidegfronttal küzdenek. Nemcsak az embereket viseli meg az extrém alacsony hőmérséklet, de a növényeket és az állatokat is.

A Mexikói-öböl teknőseit például a kihűlés fenyegeti. Ezek a nagyra nőtt állatok hidegvérűek és így nem tudják szabályozni a testük hőmérsékletét, az nagyon erősen függ a környezetük hőmérsékletétől. Mivel a víz most szinte jegesre fagyott, a teknősök is közel állnak a fagyhalálhoz. A hirtelen erős lehűlés többszáz teknősön okozott hidegsokkot, ebben a lebénult állapotban jóformán mozogni sem tudnak az állatok.

Szerencsére az elkötelezett lakosoknak és egy teknősmentő szervezetnek hála teknősök tömege került biztonságos, melegebb helyre.

A teknősmentők keményen küzdenek azért, hogy a fagyott állatokat összegyűjtsék a partokról és kedvezőbb körülmények közé szállítsák őket. Az állatok nem is fértek már el a rendelkezésre álló helyeken, ezért egy kongresszusi központ önzetlenül megnyitotta a kapuit a fagyhalál elől menekülő teknősök előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sea Turtle, Inc. (@seaturtleinctx) által megosztott bejegyzés

Már több mint 3500 teknős várakozik arra, hogy a termszetes vizek hőmérséklete emelkedjen és visszakerülhessenek az otthonukba. Addig pedig melegednek az ideiglenes szállásukon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sea Turtle, Inc. (@seaturtleinctx) által megosztott bejegyzés

Forrás: mymodernmet.com