A bolygónk is kedveli.

A koronavírus-járvány számos dologra rávilágított, többek között arra a mérhetetlen túlfogyasztásra, ami napjainkban az emberiséget jellemez. Az elmúlt hónapokban lehetőségünk volt kicsit átgondolni azt, hogy továbbra is úgy szeretnénk-e élni, hogy abba belehalhatunk.

Szerencsére rengeteg kreatív ötlet terel minket a változás, a változtatás felé.

Tudjuk jól, hogy a divat az egyik legrombolóbb iparág: nem csak a ruhák előállítása káros a környezetre, de a hatalmas mennyiségű szeméttel sem tudunk mit kezdeni, ami az alig néhányszor felvett ruhákból keletkezik. Ezért örvendetes, hogy most éppen a látható foltozás kezd divatba jönni – ez a módszer a használt, sérült, szakadt, foltos ruhákat is hordhatóvá teszi. Sőt, új életet lehet beléjük, ugyanis a látható foltozás nem hogy elrejti ezeket a hibákat, de reflektorfénybe állítja a különböző színű cérnák, flitterek, rátétek segítségével.

https://www.instagram.com/p/CBonw5dJpe6/?utm_source=ig_embed

Az így felújított ruhák egyediek, vagányak, ötletesek.

Kate Sekules brit író, aki a látható varrás egyik fő vezéralakja, már egy könyvet is szentelt a témának. Ebben mindenkit arra biztat, hogy vágjon bele a módszer elsajátításába.

https://www.instagram.com/p/CA3ebyYprJE/?utm_source=ig_embed

A látható foltozáshoz nem kell különösebb tehetség, bárki elkezdheti, kortól függetlenül.

Az egyetlen, ahol el lehet rontani, ha meg sem próbáljuk. Itt nincs minta, aminek meg kell felelni, ahogy a mi ruhánk sikerül, az úgy jó, biztosan senki másnak nem lesz ugyanolyan. A hibákra kerülhet zseb, kép, felirat, folt, csak a képzeletünk szabhat határt. Nagyszerűen eltüntethetjük így akár a zsírfoltokat, ételpöttyöket, festékkel összefröcskölt területeket is. Érdemes kipróbálni!

Forrás: www.treehugger.com