Amilyen különlegesen néz ki, olyan könnyű elkészíteni a fekete fagyit. Most eláruljuk ennek a finom, krémes hideg édességnek a titkát. Egy kánikulai kertipartin biztos befutó!

A fekete fagyihoz az alábbi összetevőkre lesz szükséged:

  • 1 bögre habtejszín
  • 1/4 bögre élelmiszer minőségű aktív szén (például kókuszdióból készült változata élelmiszer minőségű, nálunk is kapható)
  • 1 bögre tejföl
  • 40 gramm sűrített tej
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál angol citromkrém (ez egy angol specialitás, az interneten könnyen megtalálhatjuk a receptjét, és egyszerűen elkészíthetjük házilag mi magunk is)
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Egy nagy, hűtött fém keverőtálban verjük fel keményre a tejszínt és az aktív szén harmadát, majd tegyük félre. Egy kisebb tálban a tejfölt, a sűrített tejet, a citromhéjat, a citromlevet, a citromkrémet, a vanília kivonatot és a maradék aktív szénport keverjük össze csomómentesen. Ezután óvatosan öntsük össze a tejszínt és a tejfölös krémet, majd összekeverés után tegyük fém vagy üvegedénybe a masszát, és mehet éjszakára a mélyhűtőbe. Ha fokozni akarjuk az extra hangulatot, aranyra festett tölcsérekbe is kanalazhatjuk a fagyinkat.

Fekete fagyi

Fotó: http://www.foodandwine.com/

Ötlet: http://www.popsugar.com/