A legjobb a fürdőnek, a legjobb neked.

A szobanövények szépségét nem kell hosszan ecsetelni, és azt is tudjuk, hogy milyen jó hatással vannak az egészségünkre. Az, hogy a vizes helységekben sem kell nélkülözni őket, egyre több ember fejében üt szöget – a Pinterest jelentése szerint idén megtriplázódott a zuhanyzóban elhelyezett növényekről feltöltött képek száma!

Növényt tenni a tusolóba meglepő előnyökkel járhat! Hiszen javítja a levegő minőségét, megköti a felesleges nedvességet, csökkenti a baktériumok előfordulási esélyét és nyugodt, pihentető oázissá varázsolja a zuhanyzót. A növények köztudottan jobb kedvre derítenek, javítják a hangulatot, növelik a kreativitást, megszűrik a levegőben található toxinokat és oxigént termelnek. Szerencsére van egy rakás szobanövény, amelyik a fürdőszoba vagy a zuhanyzó páradús, trópusi klímáján is kiválóan tenyészik, sőt, ott érzi leginkább elemében magát.

Fotó: apartmenttherapy.com/Pinterest

Fotó: Design*Sponge/Pinterest

Fotó: apartmenttherapy.com/Pinterest

Mielőtt elszaladnál telepakolni a zuhanyzót vagy a környékét növényekkel, nem árt felmérned, hogy mennyi napfényt kap a fürdőszobád. Azok, akiknek csak kevés fény szűrődik be a vizes helységbe, inkább bambuszt, aloe vera-t, orchideát, szívlevelű filodendront, zöldikét vagy szobapáfrányt válasszanak.

Azok a szerencsések, akik nagy ablakkal rendelkeznek itt is, és napban fürdik a fürdőjük, bátran választhatnak gardéniát, broméliát, azáleát vagy tűlevelű aszparáguszt.

A növények elhelyezése is változatos lehet. Fellógathatjuk őket kosárban, kaspóban, akár a zuhanyzó rúdjára is (így a növény velünk együtt fog fürdeni). Ha van egy szélesebb párkány, vagy beugró, ott is találhatunk nekik helyet. Van, aki egyenesen a zuhanytálcába állítja – így biztosan nem felejti el meglocsolni.

Fotó: Design*Sponge/Pinterest

Fotó: domino magazine/Pinterest

Fotó: therainforestgarden.com/Pinterest

Forrás: HouseBeautiful