Festmények között.

Guatapé Dél-Amerikában található, egészen pontosan Kolumbia Antioquia megyéjében. A házak között sétálva az lehet az érzésünk, hogy a színek itt egyfajta vallást jelentenek. Minden egyes épületet teljes mértékben beborítanak az élénk, ragyogó színek: a meleg barack, a harsány rózsaszín, a lágy sárga, a tengerre emlékeztető azúrkék, a lüktetően friss zöld.

Egy fotós, Jessica Devnani kamerája segítségével fedezte fel a kisvárost, elbűvölten barangolva a vidám utcákon, a hatalmas falfestmények alatt. A falak, az ablakkeretek, a lépcsők, a tetők is egytől-egyig színesek. Vizuális sokkot jelentenek a vidám, energetikus, intenzív falfestmények, amelyek játékosságot és dinamikát hoznak a mindennapokba.

A falakon díszítő festmények számos jelentést hordoznak.

Néhány közülük a helyi üzleteket jelzi, mások a lakosok hiedelmeit közvetítik, de léteznek olyanok is, amelyek a közösség mezőgazdasági örökségét jelenítik meg. És természetesen olyanok is akadnak, amelyeknek pusztán a gyönyörködtetés, a művészi önkifejezés a céljuk.

Guatapé nem csak a színeiről, de egy óriási sziklájáról is híres, az El Peñon nevű kőtömb 2100 méterrel emelkedik a tengerszint felett.

Ez a település leglátogatottabb oldala, aki felmászik a sziklához, páratlan, 360 fokos panorámában részesül, beláthatja az egész környező szigetvilágot.

Forrás: mymodernmet.com