Csak néhány órát élnek a művek.

Mindnyájan alkottunk már a természet kincseiből: kagylókat rendeztünk a homokba, színes falevelekből rakosgattunk ki képet, vagy virágokból és csigaházakból készítettünk valamit.

Van, aki mindezt mesterfokon űzi. Egy angol művész, James Brunt lenyűgöző műveket készít kövekből, kavicsokból, ágakból, levelekből – mégpedig úgy, hogy spirálvonalba vagy más geometriai alakzatba rendezi őket.

Fotó: James Brunt

Az évek alatt Brunt kifejlesztett azt a módszert, amivel a lehető legkevesebbet zavarja meg a természetet, miközben alkot. Például nem hord egy területre messziről kavicsokat, nem helyez be olyan darabokat, amik idegenek egy adott helyen. Az installációkat már meglévő ösvények, járdák, utak mellé építi, nem pedig háborítatlan területekre. Tudatosan nem dolgozik folyóvízben, mivel látja, érzékeli az elmozdítások hatását. A natúr elemekkel dolgozó művészet egyfajta mélyebb üzenetet is hordoz.

Fotó: James Brunt
Fotó: James Brunt

Még akkor is, h a munkák többsége pár óra alatt a természeti erők áldozata lesz – elmossa őket a víz, szétfújja a szél – ezek az alkotások arra késztetnek minket, hogy megálljunk egy pillanatra, mélyeket lélegezzünk, rácsodálkozzunk a természet kincseire, és egy kicsikét közelebb érezzük magunkat hozzájuk.

Fotó: James Brunt
Fotó: James Brunt
Fotó: James Brunt
Fotó: James Brunt
Fotó: James Brunt
Fotó: James Brunt

Aki szeretne még többet a művész munkáiból látni, itt nézelődjön: James Brunt.

Forrás: www.treehugger.com