Ideje másképp gondolnod erre a növényre!

Az anyósnyelv vagy szanzeviéria, esetleg szobai tigrislevél meglehetősen közismert és népszerű szobanövény. Egyszerű tartani, könnyű gondozni, és igen igénytelen a környezettel szemben is. A trópusi-szubtrópusi vidékeken őshonos növénynek ma már számos díszfajtája létezik.

Anyósnyelv mint szobadekor www.goodhousekeeping.com

Anyósnyelv mint szobadekor houseofhipsters.com

Az anyósnyelvnek több, mint 70 fajtája ismert, így első feladatként a neked legmegfelelőbbet kell kiválasztanod. Léteznek olyan változatok, amelyek akár 3 méter magasra is megnőnek. Vásárlás után ajánlatos átültetnünk az növényt egy másik cserépbe, ahol a gyökereknek is elegendő hely jut. A cserepet töltsük meg friss virágfölddel! Ez a növény éjszaka oxigént termel, és megszűri a levegő méreganyagait. Ezért bátran ajánlható a hálószobába! Frissen és tisztán tartja a levegőt és rendezettséget visz a szobába, szoborszerű, mutatós leveleivel.

Anyósnyelv mint szobadekor blog.rugknots.com

Anyósnyelv mint szobadekor www.houzz.com

Anyósnyelv mint szobadekor www.home-designing.com

Ha valami különlegesebb, dekoratívabb változatra vágysz, nézd végig a szanzeviéria kevésbé ismert fajtáit! Léteznek erőteljesebben csíkozott, sötétebb zöld, ezüstös, sőt pirosas árnyalatú levelekkel díszítő anyósnyelvek is. Van olyan, amelyik egész vékony levelekkel és fehér csíkokkal hódít. A szanzeviéria kedveli a fényt, de nem a közvetlen napsütést! A túlöntözést, pangó vizet viszont mindenképpen kerüljük el, mert kirohadhat a növényünk. Öntözzük rendszeresen, nyáron gyakrabban, télen mérsékeltebben!

Ha szeretnél inspirációt nyerni az anyósnyelv elhelyezéséhez, nézd meg az alábbi képeket!  Cseppet sem unalmas, nem igaz?

Anyósnyelv mint szobadekor www.designingcity.com

Anyósnyelv mint szobadekor www.decoist.com

Anyósnyelv mint szobadekor www.home-designing.com

Anyósnyelv mint szobadekor www.interior-plant.com

Anyósnyelv mint szobadekorwww.scotware.net

Anyósnyelv mint szobadekorwww.hgtv.com

Anyósnyelv mint szobadekorgoodhousekeeping.com

Anyósnyelv mint szobadekorwww.baanguru.com

Anyósnyelv mint szobadekorwww.drawhome.com

Anyósnyelv mint szobadekorwww.sharkdash.com