Több mint 15 kg bundától szabadult meg.

Egy újabb szívet melengető történetet írt az élet, amelyben megmutatkozik az állatok valódi szeretete, az önkéntesek határt nem ismerő segítőkészsége. Egy Nashville-ben található non-profit szervezet (Big Fluffy Dog Rescue, magyarul kb. a nagy bundájú kutyák mentését jelenti) különböző kutyafajtákhoz tartozó ebeknek segít. Éppen a Munka ünnepének hétvégéjén (egy USA-ban tartott ünnep) érkezett egy hívás, amelyben egy 6-7 évesre becsült kutyushoz riasztották őket. Mint kiderült, ez a pireneusi hegyikutya születése óta egy istállóban élt, és még sosem látta a külvilágot.

Az alapítvány munkatársai aznapi posztjukban elmondták, hogy elképesztő mocsok fogadta őket, amikor a helyszínre érkeztek. A gazda páros tartósan beteg volt, és nem tudtak az állatról gondoskodni, egyszerűen kidobták neki az ételt és az italt. Elképzelhetjük, hogy milyen borzalmas állapotok uralkodtak, ha ahhoz is ürüléket kellett lapátolniuk, hogy az ajtót egyáltalán ki tudják nyitni.

Istállóban tartott kutya thedodo.com

Valószínűleg a fenti fotó örökíti meg az első olyan pillanatot, amikor a kutyus megláthatta a kék eget, és megérezhette a fű selymességét a talpai alatt.

Istállóban tartott kutya thedodo.com

Istállóban tartott kutya Amanda Brooke Charsha-Lindsey

Istállóban tartott kutya thedodo.com

Egy szomszédnak köszönhetően, akinek tudomására jutott a kutya léte, érték el az alapítvány munkatársait. Szegény pára a Lazarus nevet kapta, testét 15 kg szőr borította, aminek lenyírásához két ápoló szükségeltetett.

Istállóban tartott kutya Amanda Brooke Charsha-Lindsey

Jó hír, hogy Lazarus lassan helyrejön egy virginiai erdei házban! Hatalmas öröm, hogy a kutyusra rátalált a boldogság, gondoskodó gazdikat kapott a sok szenvedés után.