Ez ám a móka!

Japánban van új a Nap alatt: a Souki Socks, egy kis zoknikat gyártó cég olyan kerékpárt fejlesztett, amelyet tekerve saját lábbelit köthetünk magunknak. A Nara prefektúrában működő boltban egy biciklit kombináltak mechanikus zoknikötő géppel. A Charix névre keresztelt kerékpár 2017-es felavatása óta rendkívüli népszerűségnek örvend a turisták körében.

Így válik az egyébként nem túl izgalmas zokni kötögetése szórakoztató feladattá. A bő zoknikat készítő gépek már az 1990-es évek óta elterjedtek voltak az ázsiai szigetországban, de később, ahogy ezen lábbelik népszerűsége csökkent, az üzlet hanyatlásnak indult. Most viszont újra divatba jöttek a színes ruhadarabok, köszönhetően a zseniális ötletnek.

Fotó: Souki Socks

A pedálozás előtt a kedves vevő kiválasztja a zokni méretét és azokat a fonalszíneket, amelyekből összeállítaná a lábbelit. A személyzet segít abban, hogy a fonalat a bicajjal összekösse, így a vásárlónak már csak hajtania kell a pedálokat. Egy pár zokni kb. 10 perc kerekezéssel elkészíthető. Az eladók segítenek a lábbelit végleges formába önteni és már vihetjük is haza a saját magunk készítette puha, színes zoknit.

Fotó: Souki Socks

A koronavírus járvány idején sem állt le a gyártás, egy egészen egyedi lehetőséget kínáltak a vásárlóknak, mivel személyesen nem tudtak eljönni tekerni. Az interneten keresztül viszont ki tudták választani a zokni méretét és 3 fonalszínt a felkínált 36-ból, majd egy tekerőt a listáról, ahol többek között 68 éves elnök és az ügyvezetők várták, hogy nyeregbe pattanhassanak. A zokni előállításáról készült felvételeket aztán a közösségi médiába is feltöltötték.

Forrás: www.odditycentral.com