Antioxidánsban gazdag gyümölcs.

Budajenőn, a Patikakertben különleges lehetőség nyílik: 2021. augusztus 9-től előreláthatólag 2-3 hétig lehet szedni az ott termő bio fekete berkenyéből.

A kert maga is különleges, az itt termő gyümölcsöket az eső öntözi, a nap érleli. A gyümölcsök gyógyító erejében hisznek, ennek köszönhetően egészen különleges fajokat termesztenek, például kék mézbogyót, fekete málnát, ékszermeggyet.

A fekete berkenye az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal bíró növény, a polifenol- és antocianin tartalma a 4-5-szöröse a fekete szederének és fekete ribizlinek.

A fanyar ízű, kitűnő szerves savakkal, nyomelemekkel, vitaminokkal és flavonoidokkal rendelkező (P-vitamin, vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12, C- és H-vitamin, zsírban oldódó A-, E-és K-vitamin) gyümölcsnek gyulladáscsökkentő hatása van. Íze nyersen rendkívül savanyú. Jól fagyasztható, de szárítani, aszalni is könnyű.

A bio fekete berkenye ára 2000 Ft/kg.

A szedd magad lehetőség kizárólag előzetes bejelentkezés alapján (hétköznapokon 8-16 óra közt, valamint egy szombati alkalmon), korlátozott befogadással él. Szintén korlátozottan, szedési felárral vásárolni is lehet a gyümölcsből.

Érdeklődni a részletekről és bejelentkezni a (70) 613 8620 telefonszámon lehet.