A cserép dísztelen, a cserép egyszínű, a cserép unalmas… de ki mondta, hogy ennek így is kell maradnia?

Nincsen növény cserép nélkül, akár szobanövényt nevelünk, akár a kertbe vettünk kiültetésre szánt virágot. Most megmutatjuk, hogyan készíts ezekből az egyszerű tárolókból gyorsan és olcsón hangulatos, eredeti dísztárgyakat. Garantáljuk, hogy innentől nem csak a bennük lévő növények vonzzák majd az elismerő tekinteteket!

Mindössze csipkepapírra (más néven tortacsipkére), ragasztóra, ollóra, ecsetre és persze egy agyag- vagy kerámiacserépre van szükséged a művelethez. Ezek nagy többsége beszerezhető bármelyik kreatívhobbi-boltban, de egy átlagos háztartás jó esetben alapból rendelkezik velük.

Csipkés cserép

Először vidd fel a ragasztót arra a területre a cserépen, amelyre a csipkét szeretnéd ragasztani. Érdemes előtte megtisztítani, minden ragasztó jobban kötődik  egy tiszta felülethez. Ezután ragaszd fel az előre formára vágott csipkepapírt, száradás után pedig kend át újra ragasztóval (de csak óvatosan, a túl sok ragasztó a vékony papírt eláztatja és könnyen elszakad). A második rétegre azért van szükség, hogy megvédje a csipkét  a külső hatásoktól, például a víztől.

Csipkés cserép

Ennyi az egész. Egyszerű, olcsó, dekoratív, mi kell még? Jó munkát mindenkinek!

Ötlet: http://www.abeautifulmess.com