Bukolikus csodaország.

Nathalie Lete Franciaországban élő és alkotó művész. A kínai apától és német anyától származó nő többféle technikában jártas, nem csak fest és illusztrál, de kerámiával, textillel, fonállal is szívesen dolgozik.

Alkotásait az utazásai mellett a természet inspirálja, kedvelt alakjai a különféle állatok: mókus, nyúl, macska, kutya, halak, lepkék, madarak.

Képei, táskái tele vannak színekkel, virágokkal, levelekkel, növényi motívumokkal. Művészete eredeti, színpompás, életteli, néha meghökkentő, különös.

A sajátos világában egyaránt fellehetőek kínai és német gyökerei, a népi ihletésű minták, folklorisztikus elemek. Előszeretettel készít gyerekkönyveket, kötött vagy varrt játékokat, mintás étkészleteket, de hűtőmágneseket, táskákat, pólókat és szőnyegeket is.

A több hetes karantén idején sem tétlenkedett. Párizs melletti házát valóságos népies csodaországgá varázsolta a falakon végigfutó virágokkal, a lépcső mellett tekergő indákkal, a franciaágy fölé került madárpárral, a virágba borult ajtókkal, a csempéket díszítő nőszirmokkal, rózsákkal. Olyan, mintha belépnénk egy szépséges virágoskertbe!

Forrás: themindcircle.com