Kápráztasd el az egész környéket!

Te is láttál már kisebb-nagyobb fénygömböket ragyogni sétálóutcák felett, parkokban, kertekben? Jó hírünk van: a varázslatos gömböket magad is elkészítheted, és ehhez nem másra lesz szükséged, mint némi csirkehálóra. Ez a gazdaboltokban, barkácsáruházakban kapható, drótból készült kis háló segít abban, hogy labdákat formázzunk a sok kis égő részére. Kezdhetjük?

Az alábbiakat készítsd elő:

  • 1 guriga 60 cm széles csirkeháló
  • drótvágó
  • védőkesztyű
  • mérőszalag
  • vékony drót (virágdrót is jó), vagy kábelkötegelő
  • égősorok
  • akasztó, amit akár magad is készíthetsz vastagabb drótból

csirkehalo-gomb-9

Kesztyűben nyisd szét a csirkehálót! Nem könnyű dolgozni vele, mert folyton visszaugrik, tegyél rá nehezéket, vagy kérj meg valakit, hogy segítsen. Ha kisebb gömböket szeretnél, akkor 30-35 cm-t mérj le a guriga végétől, és vágd le. A nagyobbakhoz 60 cm-es darab szükséges.  

csirkehalo-gomb-8

Először egy henger alakot kell alkotnod. 

A kisebb labdához össze kell a vízszintes végeket illesztened, és rögzítened kell őket. Ezt egy vékony dróttal, kábelkötegelővel tudod megtenni. A nagyobb labdához a függőleges oldalakat rögzítsd egymáshoz.

Mostanra valahogy így kell kinéznie a hálónak:

csirkehalo-gomb-2

Ezt követően állj a végéhez és kezd el azt a közepe felé mozgatni, nyomni. Ne várd, hogy tökéletes legyen a forma, mert nem lesz az, de ez nem baj. Ha már látszólag gömbölyű a vége, akkor a másik végével is végezd el ugyanazt. Drótokkal, kötegelőkkel rögzítsd.

Amikor végeztél, valami ilyesmit kell kapnod:

csirkehalo-gomb-4

A labdához hasonló alak tökéletlenségét majd elrejtik az égők, ne aggódj.

Tekerd körbe az égősorral a labdát, minden oldalról, minden irányba. Figyelj rá, hogy a dugós vége lelógjon, ezt kell majd a konnektorba helyezned. Drótból vághatsz egy akasztót is, aminek segítségével fellógatod a gömböt a fára.

csirkehalo-gomb-7

Íme, két különböző méret, így láthatod köztük az eltérést:

csirkehalo-gomb-6

Ha fel szeretnéd magasra, a fára tenni, akkor hosszabbítókra is biztosan szükséged lesz.

Képek: Miss Information