Winston Howes neje, Janet 50 éves korában távozott az élők sorából, szívproblémák miatt. A 70 éves farmer elhatározta, hogy feleségének örökké tartó és megható emléket állít.

Egy hét leforgása alatt 6000 tölgyfa csemetét ültetett el, és 20 év elteltével  az odaadó férj fáradságos munkája a világ legromantikusabb emlékhelyét eredményezte. A felnövekvő fák ugyanis szív alakot formáznak. A közeli utakról semmi sem látszik, az alkotás rejtve marad a szem elől egészen addig, míg valaki az égből néz le rá. A szerelem lenyűgöző jelképe családi titok maradt addig, amíg egy utazó hőlégballonról ki nem szúrta véletlenül.

Winston Howes

Az egész ötlet egy hirtelen felvillanás volt. Arra gondoltam, hogy ez egy kedves, hosszú életű emlékhely lehet, ami évtizedekig fennmarad. Miután a fiammal elültettünk néhány ezer kis fát, egy kis padot tettünk a mező szélére, ahonnan rá lehet pillantani a dombra, ahol a feleségem a gyerekkorát töltötte. Nárciszokat ültettünk a szív közepébe, ezek tavasszal virágoznak, remekül néz ki. Gyakran kimegyek oda, leülök és egyszerűen csak gondolkodom a fontos dolgokon.” – mesélte a leghűségesebb, legragaszkodóbb férj a világon.