Nem hittük el, hogy ez valaha megtörténhet, sajnos mégis bekövetkezett: elhunyt Bud Spencer!

Tegnap este alig ocsúdtunk fel az Anglia – Izland meccs eufóriájából, amikor szomorú hír érkezett: 86 éves korában meghalt Bud Spencer, gyermekkorunk meghatározó színésze, megannyi kedves, szerethető vígjáték nagydarab hőse.

Számtalan filmben szerepelt régi harcostársával, Terence Hill-el együtt. Összegyűjtöttük kedvenceinket, ezekkel emlékezünk rá. Nyugodjon békében!

Nyomás utána!

Hőseinket összekeverik két titkosügynökkel, így az egyszerű csavargónak és börtönviselt cimborájának kell megakadályozniuk a gonosz K1 ördögi tervét, aki egy bomba segítségével ki akarja törölni a számokat az emberek életéből.

Azóta is idézzük: “Kár érte! Kiváló ügynök volt!”

Kincs, ami nincs

Alan, a szerencsejátékos és Charlie, a tengerész egy térkép segítségével eljutnak egy lökött őslakosok által lakott szigetre, ahol elpáholják a kalózokat, leszerelnek egy félőrült japán katonát, és felkutatják a legendás kincset. Ami nem is kincs. Vagy mégis?

Azóta is idézzük: “Csak a Puffin adhat neked erőt és mindent lebíró akaratot!”

Bűnvadászok

Wilbur és Matt belefáradt a munkakeresésbe, ezért megbeszélik, hogy kirabolnak egy boltot. A helyi szupermarket helyett azonban sikerül a rendőrségre betörniük, így a lebukás elkerülése végett kénytelenek rendőrnek állni.

Azóta is idézzük: “Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!”

És megint dühbe jövünk

Firpo hadnagy és féltestvére, Charlie (volt hamiskártyás és jelenlegi kamionsofőr) felveszik a harcot a kaszinókat és fogadóirodákat markában tartó miami maffiával és legyőzik a szervezet fejét, a Görögöt. Persze közben erősen leamortizálják a rosszarcúakat és számos helyiség berendezését.

Azóta is idézzük: “Bunkó vagy, Bugsy!”

Nincs kettő négy nélkül

Két brazil milliárdos unokatestvér (itt az idő, hogy megjegyezzük végre a nevüket: Antonio és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo) halálos fenyegetéseket kap, ezért hasonmásokat bérelnek fel, hogy helyettesítsék őket a mindennapi életben. Greg és Elliott felrázzák az elpuhult gazdagok unalmas világát és megleckéztetik a gonoszokat.

Azóta is idézzük: “Az a tény, kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej.”