Azok tudják kihasználni, akik otthon felejtették az egyébként érvényes bérletüket.

Akivel már előfordult, hogy otthon felejtette az érvényes bérletét, az tudja, hogy milyen bosszantó, hogy akár 4-6 vonaljegyet is kell vásárolnia aznapra, miközben otthon lapul az utazáshoz szükséges irata. A Pénzcentrum szerint létezik egy kiskapu, igaz, egy kis utánajárást igényel, de cserébe mindössze 250 forintért ki lehet cserélni a bérletünket.

bkv-ellenorFotó: 24.hu

Ehhez annyit kell tenni, hogy aznap veszünk egy másik bérletszelvényt, majd 7 napon belül elmegyünk a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodájába vagy valamelyik ügyfélközpontba, ahol bemutatjuk mindkét bérletszelvényt. A később vásárolt szelvényt ilyenkor becserélhetjük a másik bérletünk érvényességi idejét követő időpontra. A legjobb az egészben persze az, hogy a 2000 forintos pótdíj eljárási díj helyett csak 250 forintot kell fizetnünk.

Azért hogy ne legyen mindez pofonegyszerű, meg kell említenünk a dolog árnyoldalait is. A teljes bérletcsere 20-30 percig is eltarthat, mivel a bérletek beszkennelésére, elküldésére és a központ jóváhagyására is szükség van a cseréhez. Ezt egyébként nem minden pénztárban tehetjük meg, fel kell hozzá keresnünk a BKK egyik ügyfélközpontját.

A csere úgy néz ki, hogy a később vásárolt bérletet kicserélik, így annak a kezdeti dátuma a korábban vásárolt bérlet lejárata után kezdődik. Lényeges az is, hogy a cserére az érvényességi idő kezdete után hét napig van lehetőség. Arra viszont mindig figyeljünk, hogy a cseréhez a bérleten feltüntetett igazolványt is be kell mutatni. A csere részleteiről és más bérletek visszaváltásának szabályairól a BKK honlapján olvashatunk részletesebben.

www.bkk.hu