Rendhagyó kampány indult.

Kanyargós utcácskák, virágokkal teli erkélyek, romantikus terecskék: sokan irigyeljük a mediterrán vidékek hangulatos, középkori településeit. Ha valaha álmodoztál arról, hogy milyen jó lenne egy ilyen kisvárosban élni, akkor most jó hírünk van: egy olasz település egyenesen fizetne azért, hogy odaköltözz!

https://www.instagram.com/p/BabgMe-AO_v/

Egy Puglia melletti apró városka, egészen pontosan Candela elöljárója, bizonyos Nicola Gatta sajátos ötlettel állt elő. Az 1990-es évek óta ugyanis egyre hanyatlott a település lakossága, a korábbi 8000-ről napjainkra 2700-ra esett vissza. A fiatalok zöme jobb lehetőségek reményében elhagyja a szülővárosát. A valamikor nyüzsgő, árusokkal és turistákkal teli városka mostanra túlságosan is nyugodt, már-már unalmas, kihalóban lévő hellyé változott.

https://www.instagram.com/p/BZf4-mzlJ7I/

Gatta elhatározta, hogy életet lehel a városkába, anélkül, hogy az a középkori arculatát elveszítené. Szeretné, ha ismét régi fényében ragyognának a házak és az utcák. Ezért nem mindennapi megoldást javasolt: egyszerűen fizetne azoknak az embereknek, akik a városba költöznének. Az új lakók 800-2000 eurót kapnának, emellett újonnan épült, hatalmas teraszokkal rendelkező házak is várják a beköltözőket.

https://www.instagram.com/p/BaUTRqlDY7P/

Nehogy azt higgyük, hogy kijátszva a szabályokat ingyen nyaralhatunk! Nem ügyeskedőket várnak, vagy olyanokat, akik csak bejelentik magukat ide. Kizárólag olyan lakókban gondolkodnak, akik itt is fognak élni és dolgozni!

A feltételek szigorúak. Az egyedülállók 800 eurót kapnak, a párok 1200-at, 1500 és 1800 euró közötti összeg jár a 3-4 tagú családoknak, egy 4-5 tagú família pedig 2000 euró feletti díjazást kap kézhez.

Emellett a beköltözőknek Candela állandó lakosaivá kell válniuk, itt kell házat venniük vagy bérelniük, és munkát vállalniuk (ráadásul olyat, amelyik évente min. 7500 eurós fizetéssel jár).

Forrás: www.housebeautiful.com