Emlékhely.

Awaji Yumebutai egy Japánban található terület, amely több részből áll, a komplexum tervezése az építész Tadao Ando nevéhez fűződik. Egy olyan hegy oldalába épült, amelyből a földet még az 1990-es években kitermelték, hogy az Osaka-öböl egyes területeit feltöltsék velük.

Tadao Ando meggyőzte a hatóságokat, hogy vásárolják meg a környező földeket azért, hogy a területet természetközeli parkká alakítsák.

Az építész egy olyan helyet képzelt el, ahol az emberek összegyűlhetnek, találkozhatnak. Mielőtt azonban a park elkészült volna 1995-ben, erős földrengés rázta meg a környéket, amelyben több, mint 6000 ember vesztette életét. Ezért az eredeti tervek módosultak és a park emlékhellyé alakult.

20100516_Kobe46

A területen ma egy hotelt, egy konferenciaközpontot, egy kis amfiteátrumot és éttermeket, plázákat találunk. A park legkülönlegesebb része a 100 lépcsős kert, amely 100 virágágyást takar lépcsős elrendezésben. A különböző szinteken négyzet alakú kis kerteket találunk, amelyekben 4 évszak virágai virítanak. A kertek szimbolizálják a katasztrófában életüket vesztettek lelkének megnyugvását.

Fotó: Jeffrey Friedl

Az egyes területeket széles lépcsősor köti össze, minden ágyás bejárható. Lift viszi fel a látogatókat a legfelső ágyásokhoz, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a területre.

Fotó: Jeffrey Friedl

淡路島夢舞台

百段苑

百段苑

Forrás: www.amusingplanet.com, kiemelt kép: 663highland /Wikimedia