Virágos karperecek, mohagömbös nyakláncok.

Ibolyavirágzás, rügyfakadás, lombosodás: jó lenne ezeket a gyönyörű pillanatokat megörökíteni. A növényi ékszerek készítői éppen erre törekednek, segítségükkel a virágok, a szirmok, a kövek, a mohák mindig velünk lehetnek. A csodálatos alkotásokért nem kell messzire utaznunk: néhány magyar készítő meseszép munkáiból szemezgettünk!

A Dana ékszerek alkotója az általa borostyántechnikának keresztelt módszerrel őrzi meg a kirándulásai során, a Bükkben és Bükk-alján gyűjtött természeti kincseket. Az ékszerek a bükki erdők, mezők harmóniáját örökítik meg, amelyek ezáltal nem csak szép kiegészítői lesznek a ruhatárnak, hanem valami sokkal többek. Velük érkezik a szabadság, a csend, a béke és a nyugalom érzése.

Dana nem pusztán tárgyakat készít, a léleksimogató ékszereit hétköznapi viseletre szánja, kitörésre a stresszes mindennapokból. Az egyik legkedvesebb ékszercsaládja a Bükki talizmán, amelynél a vadvirágokat őrző alapokat drótfonatokba foglalja. A Tündérablak ékszerek pedig a természet vidám hangulatát idézik, a vékony fa keretben viruló apró növénykompozíciókkal.

A gömb formákba különleges eljárással többnyire kis mikro-világokat komponál. Tasi Zsuzsanna festőművésszel közös koprodukcióban készülnek a világszinten is egyedülálló miniatűr ékszerek, virágszirmokra, levelekre festett olajfestményekkel.

Fontos tudni, hogy Dana féltve őrzi a természet csodáját, ezért egy növényről sohasem szed néhány levélnél, virágnál többet, az ékszerek készítéséhez pedig öko-gyantát használ.

Hamarosan 2. születésnapját ünnepli az Örökszép ékszerek. Az alkotó Csillát az indulás óta egyetlen cél hajtja előre: szeretné felhívni a figyelmet a körülöttünk lévő természet apró csodáira és kizökkenteni az ékszerek viselőjét a hétköznapi rohanásból. A készítés során 100%-ban szabadkézzel dolgozik, mivel ez elengedhetetlen a tökéletes végeredmény megalkotásához. A virágokat préselés után helyezi az üveg tisztaságú gyantába, így őrizve meg szépségüket az örökkévalóságnak. Gyakran gyűjt alapanyagot a saját kertjében, és „munkaköri kötelességből” kirándul.

Saját kompozíciói mellett, hozott növényekből is készít egyedi Emlékőr ékszereket. Ezeket a megkereséseket különösen szereti, mert tudja, hogy plusz értéket képvisel majd az ékszer a viselője életében.

Játssz velünk a különleges ékszerekért!

A játékhoz nem kell mást tenned, mint lájkolnod a Termeszeti oldalát és válaszolnod 3 egyszerű kvíz-kérdésre (segítséget az ékszerek honlapján találsz).

A nyeremények az alkotók által felajánlott gyönyörű ékszerek Dana Tündérablak medálja,

és az Örökszép ékszer Virágözön karperece:

A kérdéseket itt találod: Játssz velünk a különleges ékszerekért!

Sorsolás 2017. április 20-án! Sok szerencsét!