Az ismerkedés cseppet sem szokványos módja.

Íme, egy igazi csemege a zöldeknek: egy lelkes oxfordi csapat úgy gondolja, hogy ha már környezettudatosan étkezünk és közlekedünk, itt az ideje a környezettudatos párkeresésnek is!

Menjünk haza, és oltsuk le a villanyokat! – hirdetik szlogenjükkel, ami persze nem csak az intim félhomályra utal, de a környezettudatos gondolkodásra is. Az ökorandi ugyanúgy működik, mint bármelyik rapidrandi, de van egy kis különbség. A megfelelő randipartner kiválasztásában ugyanis nagy szerepe van az ökológiai lábnyomnak!

Az eseményt azon hallgatók között hirdetik, akik elkötelezettjei a világ zöldítésének, a környezettudatos életmódnak. Abból az egyszerű gondolatból indulnak ki, hogy két ilyen ember órákig el tud beszélgetni pusztán arról, hogy kinek mekkora az ökológiai lábnyoma. Micsoda rokonlelkekre lehet találni, ha kiderül, hogy közel azonos lábnyommal élnek! Arról nem beszélve, hogy a közös programok is adottak: gyertyafényes salátavacsora, biciklitúra, kertészkedés.

Az ötletgazdák (People&Planet) arra buzdítanak minden főiskolát, klubot, hogy jelentkezzenek a programba, szervezzenek az ismerkedés köré stílusos programot: egészséges ételkóstolót, biciklisnapot, filmvetítést, ők pedig küldenek egy „randicsomagot”, és meghirdetik a honlapjukon is, hogy minél nagyobb legyen az érdeklődés. Letölthető rapidrandi útmutató, poszterek, reklámanyagok, randisegédletek és természetesen online az ökológiai lábnyom kalkulátor jár a vállalkozó kedvű szervezőknek.

Eddig még csak Oxford környékén volt elérhető az ökorandi, de ki tudja, lehet, hogy hamarosan meghódítja a világot.