Színes finomságok.

Ezekben a hetekben sokan sütnek-főznek otthon, megnőtt az érdeklődés a házilag készíthető, mégis változatos péksütemények, kenyerek iránt is. Szívesebben alkotunk, díszítünk, kísérletezgetünk a konyhában, közben ámuldozva nézzük azokat, akiknek mindez már profin megy, igyekszünk ellesni tőlük egy-két tippet, ötletet.

Hannah P. ’Blondie + Rye’ néven egészen magas szintre emelte a péksütemények dekorálását.

Nem csoda, hogy az Instagramra kitett posztjaiért odavannak a netezők. Gyönyörű kenyereket, lepényeket készít, és valóságos művészet az, ahogy kidíszíti a finomságokat. A nő egyébként történelemtanár, és csak kreatív hobbiként fogott bele a sütögetésbe.

Azóta viszont felfedezte, hogy kifejezetten tehetséges benne és sorra gyártja a szebbnél szebb alkotásokat. Most éppen azzal kápráztatja el a követőit, hogy a szivárvány minden színében pompázó zöldségeket rendez mintákba a lepényeken, kelt tésztákon: lilahagyma, sárga paradicsom, zöld petrezselyem, piros paprika, narancssárga répa sorakozik egymás mellett. Azon túl, hogy igen egészségesek, még szemet gyönyörködtetőek is az ételek. Ráadásul Hannah jól tudja benne hasznosítani az egyéb ételkészítés során megmaradt hozzávalókat is, úgyhogy a péksütik a karanténkonyhában is ideális felhasználási lehetőséget jelentenek.

Ehető zöldségcsokrokért, mintás kenyerekért, szemet gyönyörködtető péksüteményekért érdemes követnünk Hannah Instagram-oldalát.

Forrás: mymodernmet.com, képek: Hannah P./Blondie + Rye