Önkifejezés fonatokkal.

A legtöbb ember örül, ha egy gyors és tartós frizurát el tud készíteni a reggeli rohanásban. A macedón művész, Trendafilka Kirova azonban egészen másként gondol a hajformázásra.

A tehetséges nő művészi szintre emeli a frizurakészítést, különleges kreációkat alkot a hajból. Ismerősnek tűnhetnek ezek a frizurák, hiszen különféle filmek és karakterek ihletik őket, például a Trónok harcából. Szinte alig akarjuk elhinni, hogy puha emberi hajat látunk, ilyen aprólékos és bonyolult fonásokkal eddig csak vesszőből készült kosarakon vagy durvább szövetű textíliákon találkozhattunk.

Kirova eredetileg saját hajának fonásával kezdett foglalkozni, amikor az első gyermekét várta.

Számos oktatóvideót megnézett majd különféle fonatokkal próbálkozott. Megnyugtatónak találta a fonogatást, egy idő után pedig még bonyolultabb, új technikák megtanulására vállalkozott. Hamarosan szenvedélyévé vált a fodrászkodás, a korábbi könyvelő elhagyta állását és szabadúszó hajszobrászként kezdett tevékenykedni.

Mára igazi mestere lett a fonásnak, mindent tud a halszálkától a bonyolult, komplex cikk-cakkokig.

Szinte mindenhol talál inspirációt, a tetoválásoktól a szőnyegmintákig, ezeket gyakran színes fonalakkal, szalagokkal gazdagítja. A korlátok nélküli művészetben nincsenek szabályok, az önkifejezésnek számos útja létezhet. Ráadásul mókás és terápiának sem utolsó egy-egy frizura elkészítése.

Kirova  saját stúdiójában dolgozik, ahol modelleken és parókás fejeken gyakorol. Minden kreatív ötletét megosztja az Instagramon, 230 ezer követőjének legnagyobb örömére. Saját YouTube csatornája van, ahova tanító jellegű videókat is feltölt. Ezek segítségével akár magunk is összehozhatunk egy hasonló frizurát valamelyik ráérős reggelen!

Forrás: mymodernmet.com