Az őszi kirándulásokon gyűjtött fenyőtobozainknak most, az év vége közeledtével végre hasznát vehetjük.

Válogassuk ki közülük a legszebbeket, legformásabbakat, és lássuk, mi mindent készíthetünk belőlük, amíg a karácsonyt várjuk!

1. Fenyőtobozos ajándékcsomagolás

Az ajándékokat még különlegesebbé tehetjük, ha a díszcsomagoló papírt a szokásos masnis szalagon kívül fenyőtobozokkal és más természetes anyagokkal – például fahéjrudacskákkal vagy magyallal – díszítjük.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Steven Randazzo

2. Karácsony illatú asztaldísz

Fűszeresen illatos dísztálat készíthetünk olyan hozzávalókkal, mint fenyőágak és más örökzöldek, csipkebogyó, illetve egyéb piros termések, szegfűszeggel díszített citrusfélék, és persze finom gyanta illatot árasztó fenyőtobozok.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Steven Randazzo

3. Ehető csokoládés tobozok

Ezek a sütés nélkül elkészíthető ehető tobozok az ünnepi asztal fő díszei lehetnek. A tobozok pikkelyei nem másból vannak, mint csokoládés gabonapehelyből, amelyeket mogyoróvaj tart össze. A havas-zúzmarás hatás kedvéért hintsük meg porcukorral vagy vaníliás cukorral. A gyerekek imádni fogják!

Fenyőtobozok – 10 ötlet handmadecharlotte.com

4. Ültetőkártya-tartó tobozok

A modern hatás kedvéért az ültetőkártyákat tartó fenyőtobozok alját mártsuk fehér festékbe.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Mikkel Vang

5. Aranyozott fenyőtoboz karácsonyfadísz

Az aranyozott vagy natúr fenyőtobozokat különböző hosszúságú szalagra kötve akasszuk a karácsonyfára. Még jobb, ha az étkezőasztal feletti csillárra vagy a teraszra is jut belőlük. Ajándékba is készíthetünk arany és ezüst tobozdíszeket vegyesen, amelyeket például ünnepi színűre festett, 6 darabos tojástartóban adhatunk át a megajándékozottnak.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Steven Randazzo

6. Asztali dísz gyertyatartóval

Ha olyan asztaldíszt szeretnénk, amely kevesebb mint 5 perc alatt elkészül, nos, ez pont ilyen! Egy kerek vagy ovális tálba helyezzünk fenyőtobozokat, esetleg kisebb dísztököket, középre pedig állítsunk egy méretes üveg gyertyatartót egy mutatós tömbgyertyával.

Fenyőtobozok – 10 ötlet ritamay-days.blogspot.hu

7. Fenyőtoboz-ajtódísz

Üdvözöljük vendégeinket ezüst színűre lefújt óriás fenyőtobozokból álló ünnepi ajtódísszel. A díszt dekoratív gallyakkal, örökzöldekkel egészíthetjük ki.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Steven Randazzo

8. Ültetőkártya fenyőtobozos tálkában

Az ünnepi asztalhoz méltóan az ültetőkártyákat is díszes tálkákban helyezzük el, aranyozott fenyőtoboz, buxus ágacska és mini citrusfélék, például kumkvatok társaságában.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Steven Randazzo

9. Fenyőtoboz, faágak, élénkpiros termésű magyal alkotta lakásdísz

A fenyőtobozok sokszínűségét mindenképpen használjuk ki: gyűjteményünk legszebb darabjait állítsuk ki – ahogyan például ásványokkal, kagylókkal tennénk. A díszt helyezzük el esztétikusan az ablakpárkányon, tükrön, fali polcon, vagy a lakásunk más olyan pontján, ahol kiemelt figyelmet kaphat az összeállításunk.

Fenyőtobozok – 10 ötlet Steven Randazzo

10. Ezüstös fenyőtoboz karácsonyfadísz

Az ezüst színűre vagy fehérre lefújt fenyőtobozok nagyszerű kontrasztot fognak alkotni a fenyőfa zöldjével.

fenyotoboz_10_kreativ_otlet_10 Victor Schrager