Földi jó a javából!
A világ számos táján, bár jellemzően nem a mi kontinensünkön, de bizonyos rovarok fogyasztása egyáltalán nem különleges. Ellenben kifejezetten egészséges, hiszen kalória tartalmuk elenyésző, viszont fehérje tartalmuk igen magas.
Fotó: https://www.finedininglovers.com
Sült szöcske recept kezdőknek
A frissen gyűjtött vagy vásárolt élő tücsköket alaposan mosd meg, majd szárogasd le. Legnagyobb bánatunkra azt sehol sem részletezik, hogy ezt hogyan lehetséges megvalósítani, lelki szemeink előtt az élő tücskök a csap alatt összevissza ugrálnak, de ha ez a rémkép még valakit nem tántorít el, akkor íme a következő lépés:
Nejlonzacskóba zárva tedd 15 percre a hűtőszekrénybe, hogy elpusztuljanak, de lehetőleg ne fagyjanak meg.
Ezután ismét mosd meg őket. (Feltehetően ez már könnyebben fog menni.) Végül távolítsd el a lábakat, a fejeket és szárnyakat.
Fotó: https://www.finedininglovers.com
Ezután meghempergetheted őket lisztben mielőtt beteszed egy enyhén kivajazott tepsibe, majd a sütőbe, ahol 1−3 órán keresztül ropogósra kell sütni. Állítólag íze a sült csirkeszárnyhoz hasonlít. Rágcsálnivalóként, köretként és saláta feltétként is szervírozható.
Ínyenceknek persze nem muszáj a szöcskénél maradniuk, választhatunk például Cheddar sajtos vagy barbecue-s ízesítésű lárvát is délutáni rágcsálnivalónak.
Fotó: http://origo.hu
Ötlet: https://www.finedininglovers.com