Versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rallyn nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd.
2017. február 24. és 26. között összesen 35 kocsi parkol majd be a Millenárisra, hogy a street food szerelmesei hideg és kabát nélkül kóstolhassák végig a versenyre szánt egyedi kínálatot.
Ezen a hétvégén street food arénává változik a Millenáris B épülete. A város legjobb food truck-jai, összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült street food-okat egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.
A versenyművek mellett a kocsik hagyományos kínálatából is válogathat a közönség, ahol vegák és húsimádók is garantáltan találnak kedvükre valót. Ráadásul a street food-ok tálalásához, csomagolásához a környezetvédelem jegyében kizárólag műanyag-mentes eszközöket használnak.
Az eseményen családi és gyerekprogramokkal is készülnek, a szakmabelieknek pedig workshopokat szerveznek. Kiderül, hogyan érdemes food truck-ot építeni, és a látogatók azt is megnézhetik, milyen lesz az ország első street food plázája. Kovács Lázár főzőbemutatóval készül, a színpadon többek között Fábián Juli & Zoohacker, valamint Barbarastahl is koncertet ad.
Részletes program
Mobilkonyha a színpadon
Házigazda: Bereznay Tamás, Metro Séfakadémia
Február 24. péntek:
15:00 A magyar hal, mint streetfood. Vendég: Kovács Lázár– Lázár Chef
17:00 A hamburger titkai. Vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos (Zing Burger)
19:00 A Food Truck Rally zsűrijének értékelése
Február 25. szombat:
13:00 A hekken túl – balatoni büféforradalom? Vendég: Bezerics Dani (Kishableány)
15:00 A guruló séf – konyha az autóban. Vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztró), Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)
17:00 Ázsia ízei Budapest utcáin. Vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)
Február 26. vasárnap:
13:00 A húsmentes street food
15:00 Barbecue bárhol – mit, hogyan és miért érdemes? Vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ), Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)
17:00 Tűzforró – Danka Chili bemutató és erősevő verseny
Workshop terem:
Február 24. péntek:
16:00 Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok. Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday
Február 25. szombat:
16:00 A finom étel csak fél siker – a kommunikáció és marketing fontossága. Résztvevők: Tőke Ildikó – közösségi marketing, Pintér Árpád ételfotós, Török Noémi újságíró, NoSalty, Kiss Miklós grafikus
Február 26. vasárnap:
16:00 Hogyan csináld – food truck építés és a vállalkozás beindítása. Résztvevők: NÉBIH, konyha technológiai szakember, kivitelező
Bővebb információ: foodtruckshow.hu
Facebook: www.facebook.com