Inspirál az avar.

Az emberek nagy részének a lehulló falevelek csupán bosszúságot okoznak, feladatot adnak, hiszen össze kell gereblyézni vagy söpörni őket. A hobbikertészek egyre nagyobb része viszont értékes tápanyagforrásként tekint az avarra. És akad, aki még ennél is többet, alapanyagot lát a színes őszi lombban.

Hirotaka Hamasaki számára legalábbis végtelen kreatív lehetőséget rejtenek a levelek. A japán művészettanár az elmúlt évtizedben számtalan alkotással örvendeztette meg a járókelőket és a tanítványait. A tanár az iskolaudvaron lehulló leveleket és szirmokat sepri egybe, és olyan népszerű figurákat rak ki belőlük, mint Pikachu, Kirby vagy Micimackó.

Hamasaki sajátos projektje úgy kezdődött, hogy egy olyan egyszerű módszert keresett, aminek segítségével megszerettetheti a hallgatókkal a művészetet. A vibráló, ezernyi árnyalatban pompázó levelek a lába előtt hevertek, minden szín megjeleníthető volt a segítségükkel, amit a karakterek igényeltek.

Noha eleinte a diákok nem figyeltek fel a tanár műveire, mostanra már kifejezetten keresik azokat, sőt előfordul, hogy ők kérik, mely figurák jelenjenek meg az udvaron. A takarítóság pedig nem csak csak rajong az alkotásokért, de értékelik azt is, hogy a tanár a levelek összeseprésében segít.

Forrás: mymodernmet.com