Minden évszakban csodákat rejt.

Izland elképesztő természeti adottságokkal rendelkezik, ideális hely azoknak, akiket a lenyűgöző képződmények és a szinte érintetlen táj vonz.

A szigetország gejzírekkel, vízesésekkel, vulkáni tájjal és gleccserekkel tarkított vidékéről sorozatban készülnek a képeslapra kívánkozó fotók.

Ha mindez nem lenne elég, még a sarki fény látható az év bizonyos időszakában.

A Kék lagúna ember-alkotta meder, 1976-ban alakították ki az ország dél-nyugati részén található Grindavík lávamezőjén. A tápláló víz egy közeli geotermikus erőműből származik, és egyedi módon kombinálja a spa luxusát a természet szépségével.

Az egész világról érkeznek turisták, hogy áztassák magukat az év minden napján 37-38 fokos vízben.  A hideg évszakban felszálló gőz lenyűgöző, romantikus hangulatot teremt.

Szeptembertől márciusig az elképesztő északi fény jelenti Izland legvonzóbb látnivalóját.  Észak-Izlandon így fest az Aurora Borealis.

Ha egy kis jeges mászásra vágysz, ne hagyd ki a jégbarlangokat!  Minden évben új utakat törnek a jégben, így télen érkezve biztosan kipróbálhatod ezt az extrém sportot is, amennyiben kalandvágyó vagy.

A Strokkur egyike a leghíresebb gejzíreknek, minden 8-10-dik percben kitör, és egészen 15-20 méter magasra lövell.

Nem vagy rajongója a hónak? Annyi baj legyen!  A melegebb hónapokban hatalmas zöld dombok, elképesztő tájak, egykori lávamezőkön legelésző birkanyájak várnak.

Az Istenek vízeséséhez kapcsolódó legenda szerint 999-ben egy szent ember tette a kereszténységet Izland hivatalos vallásává. Az áttérését követően a pogány szobrokat a vízesésbe dobta, így a zuhatag lett megkeresztelkedés jelképe.

Mindennek a tetejébe az izlandi városkák is festőiek és bájosak. Reykjavík színes házai jól mutatnak a hófödte csúcsok előtt.

Forrás: www.housebeautiful.com