Mint a mókus fenn a fán.

Új tanösvényt avattak a Somogy megyei Kaszón a Madarak és Fák Napja alkalmából, ráadásul nem is akárhol, hanem rögtön a fák lombkoronaszintjében. A 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan kanyargó ösvényen végigmenni nem mindennapi élmény!

A magasban kígyózó tanösvényen a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágával, az erdész és a vadász munkájával, a madár-, a denevér- és a fafajokkal. Az ismeretterjesztést a fel- és lejárókon, a sétányon és a pihenőhelyeken elhelyezett interaktív táblák segítik.

Fotó: kormamyhivatal.hu (Somogy Megyei Kormányhivatal)

A Hent László építész tervei szerint 200 köbméter faanyag felhasználásával készült attrakcióba pihenőket, függőhídelemet, valamint egy „láthatatlan” lest is beépítettek, ahonnan a vadakat lehet megfigyelni.

Fotó: www.turistamagazin.hu

Az oszlopokon álló ösvény a madarak szemszögéből enged bepillantást az erdő életébe, és nem titkolt célja, hogy a térség turisztikai vonzerejét növelje. A felső lombkoronaszintben található fafajok egyedeinek átlagéletkora több mint 110 év, átlagmagassága pedig 28 méter, így egy igazi ’öregerdőben’ ismerkedhetnek a természettel az arra kirándulók.

A tanösvény a település központjától 450 méterre található, azaz nagyjából 10 perces könnyű sétával érhető el.

Forrás: www.kormanyhivatal.huwww.turistamagazin.hu