Lábkulcsos felmászás és zsinór dobás a versenyszámok között.

Vélhetően még nem sokan hallottak róla, pedig már harmadik alakalommal rendezik meg a hazai faápoló bajnokságot. A Népliget gyönyörű parkja, és fái adnak otthont az eseménynek 2017. augusztus 26-27-én. A világon számos helyen rendeznek ilyen összecsapásokat, sőt, Európa-, és világbajnokság is létezik ebben a „szakágban”. A versenyek állomásai a mindennapi munkát imitálják, azzal a kivétellel, hogy favágás nem történik. Az eseményt sokszínű, változatos, környezettudatos ismeretterjesztő előadások, programok, eszközbemutatók színesítik majd.

A verseny során 5 állomáson mérik össze tudásukat, ügyességüket, gyorsaságukat a résztvevők. A versenyállomásokon többek között be kell mutatni a sérült társ (jelen esetben bábu) mentését, a felsőbiztosítással történő gyorsmászást, az egy lábkulcsos technikával végzett kötélen felmászás,t a dobó súly és zsinór dobását is.

A Magyar Faápolók Egyesülete kiemelkedő szerepet tölt be Budapest fáinak, fasorainak ápolásában. Ez a rendezvény is szolgálja a favédelmi-, faápolási módszerek népszerűsítését, elfogadtatását mind a szakma, mind a civil szervezetek körében.

Facebook esemény: www.facebook.com

Forrás: www.fokert.hu