Nem csak képzelődtek, hogy fura zajokat hallanak.

Igazi rémálom: a floridai család különös hangot hallott éjszaka, és hamarosan kiderült, hogy nem csak képzelődnek. A fura zaj, ami a tetőtérből jött, ugyanis egy kígyóhoz tartozott.

A 180 cm hosszú állatot először Adam van der Herchen, a nagyfiú pillantotta meg, amint épp átcsúszott a mennyezeten lévő nyíláson. Természetesen rögtön hívta a vadállat befogókat. A hivatalnokok kétszer is kimentek, de képtelenek voltak előcsalogatni az állatot. A családot pedig azzal nyugtatták, hogy minden bizonnyal egy viperaféle, egy texasi csörgőkígyó lapul a plafon felett.

Adam édesanyja, Linda azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és a facebookon kért segítséget. Így jutott el Mark Lampart-hez, aki felkereste a család otthonát, és két órával később már a kezében tartotta a riadalmat keltő állatot.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210431687333904&set=a.1174484367688.2025662.1395425228&type=3&theater

Még csak ezután jött a java, ugyanis kiderült, hogy nem csörgőkígyó, hanem egy óriáskígyó, egészen pontosan vörösfarkú boa  lapult a tetőtérben. Sőt, ami még ennél is hátborzongatóbb: Mark levedlett kígyóbőrt is talált, amiből arra következtetett, hogy a kígyó kb. 4 évig rejtőzködött a zugban. Miközben Mark az állatot próbálta megfogni, az meg is próbálta harapni őt, amiből arra utalt, hogy egy ideig patkányokkal táplálkozhatott. A vadbefogók szerint egyébként a kígyó valószínűleg a környékbeli fákról mászott át. A történet főszereplője azóta egy profi, gondoskodó kígyótartó vendégszeretetét élvezi.

Forrás: www.countryliving.com