Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Varázskemence napja, melyen a közösségi együtt-főzésé a főszerep.

A programot három évvel ezelőtt a közös sütés öröme hívta életre, s már a legelső alkalom bebizonyította, hogy különleges élmény kemencében sütni.

A rendezvény mottója: “Mindenki tud kenyeret sütni!”, mely azért is különleges, mert az esemény keretében speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó intézményből érkező csapatok mérik össze az ügyességüket. A vakok, gyengénlátók, hallás- és mozgássérültek, valamint a down kórosok iskolái egyaránt részt vesznek, a gyerekek a segítőkkel közösen igazi kenyérkülönlegességeket sütnek a KemenceMánia által biztosított kemencékben. Itt a lehetőség, hogy kipróbálják például a dagasztást és a nyújtást, majd a program végeztével csipegessenek a saját sütésű kenyerükből – amelyből egy kis adományért bárki vásárolhat kóstolót.

A kenyérsütés mellett számos izgalmas kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat, akik többek között különböző sportprogramokon tehetik próbára az ügyességüket.

2017. május 13-án, a Varázskemence Napján tehát finom falatok, izgalmas kihívások, és igazi mulatság vár a kicsikre és a nagyokra egyaránt. A Gyengénlátók Általános Iskolájánál mindenki megtalálhatja az ideális programot, hiszen az egész napos rendezvény mindenki számára remek lehetőségeket rejt.

A rendezvényről bővebben: www.varazskemence.hu vagy https://www.facebook.com/events/1884178668472117/