Fura ízkombináció.

Egy izlandi sörfőzde különleges nedűt dobot piacra a közelgő ünnepek alkalmából. A karácsonyi sör nem éppen a szokásos ízvilággal robbant be, ugyanis többek között zöldborsóra és savanyított lilakáposztából készült.

Az ’Ora jólabjór’ névre hallgató sör az RVK Brewing terméke, a Reykjavíkban működő sörfőzde évente 50 ezer liter folyékony kenyér előállítására képes.

Valgeir Valgeirsson sörfőző mester már korábban is próbálkozott rendhagyó alapanyagokból varázsolni, így például szárított halból és tengeri moszatból is készített már sört. Most egy zöldségkonzerveket gyártó cég kérte fel együttműködésre, így született a bizarr ital.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RVK Brewing Company (@rvkbrewing) által megosztott bejegyzés

A zöldborsót és a lilakáposztát hagyományosan egyébként füstölt báránycomb és krumpli mellé fogyasztják karácsonykor. Most viszont árpamalátával, komlóval, szegfűszeggel keverve meglepő ínyencség született belőlük.

A sör állítólag a szokatlan összetevők ellenére nagyon finom, ízletes. Nekünk egyébként is fura lehet ez az ízkombináció, de Izlandon hozzátartozik a karácsonyhoz.

Sajnos a karácsonyi ital csak egy izlandi üzletben kapható, a sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első szállítmányt 6 óra alatt elkapkodták.

Forrás: www.odditycentral.com